Netflix yeni belgesel dizisi Rise of Empires: Ottoman'ı 24 Ocak’ta yayınlayacağını duyurdu

Belgesel ve kurmaca türlerini harmanlandığı yapımda Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Osman Sonant, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Tolga Tekin, Ushan Çakır ve Damla Sönmez gibi sevilen isimler yer alıyor.
Netflix yeni belgesel dizisi Rise of Empires: Ottoman'ı 24 Ocak’ta yayınlayacağını duyurdu

Netflix, bugün yaptığı açıklamayla Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alan Rise of Empires: Ottoman belgesel dizisinin 24 Ocak’ta yayınlanacağını duyurdu. Netflix, duyuruyla birlikte diziden kareler de paylaştı. Tarihi belgesel dizisinin oyuncuları arasında Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Osman Sonant, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Tolga Tekin, Ushan Çakır ve Damla Sönmez gibi sevilen isimler yer alıyor.

 Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alan ve altı bölümden oluşan yapımın, Prof.Dr. A.M Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan danışmanlığında kaleme alındığını belirtelim.

Yapımcılığını Karga Seven ile birlikte STX Entertainment’in üstlendiği Rise of Empires: Ottoman'ın yönetmen koltuğunda ise Emre Şahin oturuyor.

Şimdiye kadar platformunda Hakan: Muhafız, Atiye, Aşk 101 gibi yerel dizilere yer veren Netflix, bu yapımla birlikte ilk defa yerel bir belgesel dizisi ile karşımıza çıkacak.

Rise of Empires: Ottoman'ın, dönemin Osmanlı İmparatorluğu’nu farklı bir açıdan ele aldığını söylemek mümkün. Dizi,  Fatih Sultan Mehmet’in hikayesini izleyicilere için belgesel ve kurmaca türlerini harmanlayarak sunuyor. Bu anlamda belgesel dizisini izleyenlerin yine Netflix imzalı bir yapım olan ve Rusya'nın son Çar'ını anlatan The Last Czars'ı anımsatacağını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.