Akıllı kilit üreten yerli IoT girişimi Onlock yatırım aldı

Akıllı kilit üreten yerli IoT girişimi Onlock yatırım aldı

Ankara merkezli olarak Dinçer Sözütok, Gökhan Tekir, İsmail Baysal ve Çağrı Mehmet Çalış tarafından kurulan yerli IoT girişimi Onlock, yeni tohum yatırımını duyurdu. Mobil cihazlar aracılığıyla kontrol edilebilen akıllı kilitler geliştiren Onlock, aldığı yatırımla birlikte ev ve ofisler için farklı IoT ürünleri geliştirmeyi hedefleyecek.

StartersHub XO 2017 programını başarıyla tamamladıktan sonra aldığı devam yatırımıyla seri üretime geçecek Onlock, TÜBİTAK'tan 150 bin TL hibe alarak yola çıkmış, StartersHub'dan ise 20 bin dolarlık bir ön tohum yatırımı almıştı. Şimdi de Onlock, StartersHub ve Viveka'dan tutarı açıklanmayan bir yatırım aldı ve değerlemesini 1,15 milyon dolara yükseltti.

Hedef ürün yelpazesini genişletmek

Onlock kurucu ortaklarından Dinçer Sözütok,  yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Akıllı kilit teknolojisi, her türlü kapıya kolayca entegre edilebilen tak-çalıştır modeliyle küresel pazarda da önemli bir potansiyele sahip. Yerli bir IoT girişimi olarak StartersHub ve Viveka'dan aldığımız yatırımları seri üretime geçmek, ev ve ofisler için geliştirdiğimiz IoT ürün gamını genişletmek için kullanacağız."

Kaybolan anahtarları tarihe karıştırmayı hedefleyen girişim, cep telefonu ve akıllı saatler üzerinden kapı kilitlerinin açılmasını sağlayan sistemiyle güvenliği de es geçmiyor. Çift katmanlı uçtan uca şifreleme kullanan Onlock akıllı kilit sistemi, kullanıcıya ait veriyi ve izin yetkilerini bankacılık seviyesinde güvenlik teknolojileriyle koruyor.

Onlock'un bir diğer dikkat çekici özelliği ise kolay kurulum desteği sağlaması. Mevcut kapı göbeklerinin değiştirilmeden entegre edilebileceği sistem sayesinde Onlock kurulumu hızlı şekilde gerçekleştirilebiliyor. Onlock'ın şu an itibariyle ön sipariş fiyatının ise 799 TL olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.