TikTok güncellemeleriyle ilgili detaylar paylaşmaktan çekiniyor mu?

Sanal Ürün Prensibi güncellemesi hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen kullanıcılar, 404 hatasıyla karşılaştı.  
TikTok güncellemeleriyle ilgili detaylar paylaşmaktan çekiniyor mu?

Şimdiye kadar Çin Hükümeti'nin ayrımcılık politikasını destelemek ve sansür uygulamakla itham edilen TikTok, dün yayına aldığı bir güncellemenin detaylarını kullanıcılarla paylaşmamasıyla gündeme geldi. 

Sanal Ürün Prensibi'ni güncellediğini duyuran TikTok, gönderdiği bildirimde kullanıcıların canlı yayın yapması, maddi değere sahip hediyeler ve elmas kazanması için yaş sınırı düzenlemesi yaptığını belirtti. Bu noktada kullanıcılara  iki seçenek sunuldu bu güncellemeyi "Tamam" diyerek kabul etmek ya da "daha fazlasını öğren" seçeneğine basarak güncellemeyi incelemek. Ancak ne yazık ki güncelleme konusunda daha fazla bilgi edinmek isteyen kullanıcılar, 404 hatasıyla karşılaştı.  

TikTok gibi hızlı büyüyen sosyal ağlar, yayına aldığı ilkeler konusunda kullanıcılara karşı daha şeffaf olmakla yükümlü. Zira kullanıcılar, değiştirilen bir ilkenin yeni versiyonunda kendilerini nasıl etkileyeceğini bilme hakkına sahip. Bu nedenle  güncellemelerin kolayca erişilebilir olması, TikTok'un dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biri. Aksi halde kullanıcılar kendilerini "Tamam" seçeneğine basmaya zorlanıyormuş gibi hissedebilir. 

Geçtiğimiz aylarda ABD senatosu tarafından kişisel verileri korumasıyla ilgili incelemeye çağırılan TikTok'un, bu konuda daha hassas davranması bıraktığı intibayı da olumlu etkileyecektir. Aynı şekilde TikTok'un kendini Çin'deki TikTok uygulaması Douyin'den ayırmaya hazırlandığının düşünürsek, şirketin bu dönemde en küçük hataların bile yanlış yorumlanacağını ön görerek bilgilendirme sürecini kusursuz hale getirmesi şart. 

Yine de TikTok'un Sanal Ürün Prensibi güncellemesiyle ilgili detaylara şirketin sitesi üzerinden erişilebildiğini dile getirelim. 3 Aralık'ta yayınlanan güncellemenin kademeli olarak yeni ülkelerde yayına alındığını ekleyelim. Güncelleme detaylarına ulaşmak, tek bir tuşa basmak kadar kolay olmasa da, konu hakkında bilgi edinmek isteyen kullanıcılar sitedeki kısa makaleyi okuyabilir. Türkiye'deki kullanıcılar için dil desteği sunulmadığını da belirtmekte de fayda var.   

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.