Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe Çalıştayı, Re-Tweet terimine "Sektirme" karşılığını önerdi

Çalıştay'ın sunduğu 40'a yakın öneri arasında e-Tweet, Influencer, Caps ve Diss atmak gibi terimlerin Türkçe karşılıkları yer alıyor.
Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe Çalıştayı, Re-Tweet terimine

Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe Çalıştayı'nda sosyal ağlarda kullanılan yabancı terimlerin Türkçe karşılıkları konusunda getirilen öneriler sosyal medyada gündeme oturdu. Paylaşılan öneriler arasında Re-Tweet, Influencer, Caps ve Diss atmak gibi terimlerin Türkçe karşılıkları yer alıyor.

Çalıştay, Türkiye Bilişim Derneği, Türk Dil Kurumu (TDK), İstanbul Gelişim Üniversitesi ve İstanbul Okan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlendi. Çalıştayda 60'a yakın katılımcının, çalışma gruplarına ayrılan masalara geçerek ilgili oldukları alanlardaki tartışmaya açık terimler üzerinde çalışmaya başladığını belirtelim. Her çalışma grubunda dil bilimciler ve TDK uzmanlarının yanı sıra alanında uzman akademisyenler ve sektör temsilcileri de yer aldı.

Çalışma gruplarının sunduğu önerilerden öne çıkanlar ise şöyle; 

Re-Tweet (RT): Sektirme

Diss atmak: Cevap yollamak

Stalker: Sanal casusluk

Influencer: Deneyimleyici

Cyber bot: Siber can

Teaser: Meraklandırıcı video

Caps: Yazılı Resim, Resim Yorum

Caption: Resim Altı

Bu arada 100’den fazla terimin tartışılması beklenen çalıştayda, 40’a yakın çözüm önerisinde bulunulduğunu eklemekte fayda var. Önerilerin hayata geçme süreci henüz kesinleşmemiş olsa da, sosyal ağ kullanıcılarının şimdilik bu önerileri benimsemekte zorlanacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.