TikTok , Uygur Türklerine uygulanan şiddeti eleştiren hesabı, yanlışlıkla askıya aldığını söyledi

TikTok'un, küresel operasyonunu sorunsuz bir şekilde yürütebilmek için TikTok'un Çin'deki uygulaması Douyin ile yollarını ayırması bekleniyor. 
TikTok , Uygur Türklerine uygulanan şiddeti eleştiren hesabı, yanlışlıkla askıya aldığını söyledi

TikTok, bir videosunda takipçilerinden Uygur halkına ve Xinjiang bölgesindeki diğer Müslüman gruplara yapılan zulmü araştırmasını isteyen Feroza Aziz'in hesabını askıya aldı. TikTok, sosyal ağlarda ses getiren bu uygulamasından sonra olayın bir moderasyon hatasından kaynaklandığını söyleyerek hesabın sahibinden özür diledi. 

Viral videonun yayınlanmasından dört gün sonra kaldırıldığını belirten TikTok,  videonun platformun topluluk kurallarını ihlal etmediğini açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından Aziz'in @getmefamouspartthree hesabı ve bahsi geçen video eski durumuna getirildi. 

TikTok yaptığı açıklamada hesabın Osama Bin Laden görseli içeren bir video paylaştığı için kaldırıldığını ifade etti. Açıklamanın ardından Aziz, attığı bir tweet TikTok'un iddialarını yalanladı. Aziz tweet'inde şu ifadelere yer verdi: 

“Daha önce silinen bir hesabımdaki silinen, ilgisiz hicivli bir video yüzünden hesabı askıya aldıklarına inanıyor muyum? Hem de Uygurlar hakkında 3 bölümlük bir video yayınlamayı bitirdikten hemen sonra? Hayır. ”

Bunun yanı sıra Aziz, Osama Bin Laden görseli içeren videoda, görselin bir kara mizah öğesi olarak kullanıldığını dile getirdi. Aziz, Aklı başında olan kimsenin Osama Bin Laden'i övmeyeceğini de sözlerine ekledi. Öte yandan bir TikTok yetkilisi; ne olursa olsun videonun TikTok'un terörizmle ilişkili içeriklere dair ilkelerini ihlal ettiğini belirtti. 

Aziz Kaldırılan videoda makyaj yaparken takipçilerine Çin'de yaşanmakta olan trajedileri araştırmaları gerektğini söylüyordu: 

“Şu anda kullanmakta olduğunuz telefonunuzu kullanın ve Çin'de neler olup bittiğini araştırın, toplama kamplarına nasıl girdiklerini, masum Müslümanları oraya atarak, aileleri birbirlerinden ayırarak, onları nasıl kaçırdıklarını, nasıl öldürdüklerini, onlara nasıl tecavüz ettiklerini, onları nasıl domuz yemeye zorladıklarını, içki içmeye zorladıklarını ve din değiştirmeye zorladıklarını araştırın. Bu başka bir Holokost, henüz kimse bunun hakkında konuşmuyor. Lütfen bunların farkına varın, lütfen şu anda Xinjiang'da yaşananlara dair farkındalığı yayın. ”

Bu arada Çin'de yaşanan olaylar nedeniyle ABD ve Çin arasındaki gerginliğin Çin Teknoloji şirketlerini etkilediğini hatırlatalım. Bir süre önce ABD senatosu tarafından kişisel verileri korumasıyla ilgili incelemeye çağırılan TikTok'un, küresel operasyonunu sorunsuz bir şekilde yürütebilmek için yeni bir yapılanmaya gitmesi bekleniyor. 

Bu yılın üçüncü çeyreğinde TikTok'un ürün ve iş geliştirme departmanlarının yanı sıra pazarlama ve hukuk ekiplerini, TikTok'un Çin'deki uygulaması Douyin'den ayıracağı konuşuluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.