TikTok'un ABD'deki büyümesi yavaşlıyor

ABD'de uygulamayı ilk kez indirenlerin sayısı 177 milyon ulaşırken, TikTok bu alanda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4'lük bir düşüş yaşadı.
TikTok'un ABD'deki büyümesi yavaşlıyor

2016 yılında ByteDance tarafından satın alınan Musical.ly ile birleştirildikten sonra TikTok, dünyanın en değerli girişimi olarak konumlandı. 2017'de dünyaya açılan TikTok, gençlerin gözdesi olurken, ciddi bir büyüme yakalamayı da başardı. 

Bu yıl platfomuna 500 milyon kullanıcı daha ekleyen TikTok'un 2 buçuk yılın sonunda toplamda 1.5 milyar kullanıcıya ulaştığını hatırlatalım. Ancak SensorTower verilerine göre TikTok'un çeyrek bazında büyümesi ilk kez yavaşlamaya başladı. 

Son çeyrekte uygulamayı ilk kez indirenlerin sayısı 177 milyon ulaşırken, TikTok geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4'lük bir düşüş yaşadı. Yaşanan bu düşüş, şirketin ABD'de gösterilen Facebook reklam haracamalarına ayırdığı bütçeyi düşürmesiyle ilişkilendiriliyor. Bununla bağlantılı olarak ABD'li kullanıcı tabanın da düşüş görülüyor. 

Yakın zamanda şirketin Çin Hükümeti ile ilişkilerini sorgulamak için ABD senatosunda konuşmaya çağırılan TikTok, ifade vermek için herhangi bir temsili göndermeyeceğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Mark Zuckerberg'in ifade özgürlüğüne ilişkin konuşmasında da uyguladığı sansür ile gündeme gelen TikTok, önümüzdeki günlerde büyüme açısında ABD'de ciddi bir bariyerle karşı karşıya kalabilir.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.