Selçuk Atlı'nın kurucu ortağı olduğu Bunch, Tencent ve Riot Games'ten 3,85 milyon dolar yatırım aldı

Mobil oyunlar için grup şeklinde video sohbet imkanı sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Bunch, Supercell, Tencent, Riot Games, Miniclip ve Colopl Next'ten 3,85 milyon dolar yatırım aldı.
Selçuk Atlı'nın kurucu ortağı olduğu Bunch, Tencent ve Riot Games'ten 3,85 milyon dolar yatırım aldı

Mobil oyunlar için grup şeklinde video sohbet imkanı sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Bunch, Supercell, Tencent, Riot Games, Miniclip ve Colopl Next'ten 3,85 milyon dolar yatırım aldı. Bunch'ın daha önceki yatırımcıları arasında London Venture Partners, Founders Fund, Betaworks, Shrug Capital, North Zone, Streamlined Ventures ve 500 Startups bulunuyor.

Jason Liang, Jordan Howlett ve Selçuk Atlı tarafından kurulan ve San Francisco merkezli bir girişim olan Bunch, geçtiğimiz kasım ayında da 3,8 milyon dolarlık tohum yatırımı aldığını açıklamıştı. Bunch, 2017'nin aralık ayında da 500 bin dolar yatırım almıştı. Söz konusu yatırıma 500 Startups, Microventures ve Emre Kurttepeli gibi isimler katılmıştı.

Girişimin sevdiğiniz mobil oyunları video sohbetler sayesinde arkadaşlarınız ile oynamanıza olanak tanıdığını da hatırlatalım. Bunch'ı indiren kullanıcılar arkadaşlarıyla bağlantı kurabiliyor ve onlarla sesli veya görüntülü sohbete katılabiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca, yüklenecek bir oyun seçebiliyor ve tüm parti anında yalnızca oyuna değil, arkadaşlarıyla çok oyunculu bir oyun oturumuna da dahil ediliyor. Bunch, 8 kişiye kadar hem sesli hem de görüntülü sohbet imkanı sunuyor. Bunch'ın Fortnite, Roblox, Minecraft ve HQ Trivia gibi popüler oyunları desteklediğini de belirtelim.

Bunch'ın şimdilik tamamen kullanıcı kazanmaya ve daha fazla oyunu kendi platformuna dahil etmeye odaklandığını söyleyebiliriz. Ancak Bunch'ın, abonelik veya uygulama içi satın alma gibi modellerle gelir elde etme fırsatı da bulunuyor. 

Selçuk Atlı'nın daha önce SocialWire girişimi ile karşımıza çıktığını da hatırlatalım. İlerleyen dönemlerde Manifest olarak isim değiştiren SocialWire, 2016 yılında Rakuten Marketing tarafından satın alınmıştı.

Bunch, hem App Store'da hem de Google Play Store'da mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.