Socialwire'dan evrilen Manifest, Rakuten Marketing tarafından satın alındı

Socialwire'dan evrilen Manifest, Rakuten Marketing tarafından satın alındı

Türkiye'den Silikon Vadisi'ne açılmayı başaran Socialwire, geçtiğimiz dönemde kendini Manifest adıyla yeniden markalaştırmıştı. Bugün yapılan açıklamayla Manifest'in Rakuten tarafından satın alındığı açıklandı.

Söz konusu satın alma Japon e-ticaret ve teknoloji devi Rakuten'in dijital pazarlama kanadı Rakuten Marketing tarafından gerçekleştirildi. Pinterest, Twitter ve Facebook'a entegre tavsiye reklamcılığı teknolojileri geliştiren Manifest, bundan sonraki süreçte görüntülü reklamcılık, iş ortaklığı ve arama tarafında geliştirecek.

Manifest yani daha önceki adıyla SocialWire, Türkiye'de kurulan İletken'in ortakları M. Deniz Oktar, Barış Can Daylık ve Selçuk Atlı tarafından San Francisco'da kurulan bir şirketti. Kurucu ortaklar daha sonra farklı girişimlere geçiş yapsa da (bkz: Boostable) SocialWire varlığını sürdürmeye devam etmişti.

SocialWire, daha önce 500 Startups ve First Round Capital‘ın da dahil olduğu 17 yatırımcıdan 2 milyon dolara yakın yatırım almış, bu tohum yatırımının bir devamı olarak, Mayıs 2013'te 1 milyon dolarlık bir yatırım daha eklemişti.

Önümüzdeki dönemde yeni özelliklerle zenginleşeceği açıklanan Manifest, satın alma öncesinde 4 kişilik yabancı bir ekip tarafından idare ediliyordu. San Francisco merkezli girişim, bundan sonraki süreçte Rakuten Marketing içinde konumlandırılacak. Hem teknoloji hem de ekip olarak Rakuten Marketing ile kaynaşacak.

Manifest, şimdiye kadar 14 milyona yakın ürünün 4 milyar adet reklamını yapmış ve yatırımın geri dönüşü bağlamında müşterilerin 70 milyon dolar kazandırmış.

Türkiye'de SaaS alanındaki girişimlerin sayısı artarken, yurtiçindeki satın almaların da artmasını daha doğrusu başlamasını temenni ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.