Spotify, müzikle senkronize haldeki şarkı sözleri paylaşımına başlıyor

Özellik tam olarak şu şekilde işliyor; şarkı arka planda çalmaya devam ederken şarkı sözleri de eş zamanlı olarak ekranda beliriyor.
Spotify, müzikle senkronize haldeki şarkı sözleri paylaşımına başlıyor

iOS 13'ün yayınlanmasıyla Apple, müzik uygulaması Apple Music için gerçek zamanlı şarkı sözleri özelliğini yayına almıştı. Şimdi benzer bir hamlesinin Spotify'dan geldiği konuşuluyor. Global pazarlardaki birçok kullanıcı artık kendi Spotify hesaplarında benzer bir senkronize edilmiş şarkı sözü özelliğine sahip. Özellik tam olarak şu şekilde işliyor; şarkı arka planda çalmaya devam ederken şarkı sözleri de eş zamanlı olarak ekranda beliriyor. Bu özelliğin, ekran görüntülerine göre Musixmatch tarafından desteklendiğini belirtelim.

Spotify hangi bölgelerin bu özelliğe erişimi olduğunu belirtmemesine rağmen, Kanada, Endonezya ve Meksika'daki kullanıcıların test kullanıcılara arasında olduğunu görüyoruz. Bu özelliğin Behind the Lyrics ve Storyline arası bir özellik olduğunu söyleyebiliriz. Spotify birkaç yıl önce masaüstü uygulamasında şarkı sözleri destekliyordu, ancak bu özellik daha sonra kaldırıldı. O zamandan beri, kullanıcılar şarkı sözleri desteğinin ne zaman geri döneceğini merak ediyordu.

Bununla birlikte Spotify'ın Genius entegrasyonu bulunduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Ancak Genius, tam olarak şarkı sözleri özelliği sunmuyor. Bunun yerine sözlerle şarkıları açıklamaya çalışıyor. Bu özellik hem bilgilendirici hem de eğlenceli olsa da insanların bir şarkının sözünü öğrenmelerine yardımcı olamıyor ve istenileni tam olarak vermiyor. 

Şu anda, Japonya dışında Spotify'ın masaüstü veya mobil uygulamasında şarkı sözü desteği bulunmuyor. Ayrıca Spotify'ın dönem dönem böyle testler yaptığını, bunun lansman garantisi vermeyeceğini de belirtelim. Ancak Apple Music'in böyle bir özellik sunuyor olması da rekabetin kızıştığı online müzik streaming pazarında Spotify'ın bazı adımlar atabileceğini de akıllara getiriyor. 

Bir Spotify sözcüsü de Spotify'ın her zaman böyle testler yaptığını, daha fazla bilgi paylaşamayacaklarını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.