Elon Musk, Neuralink'in otizm ve şizofreniye çözüm getireceğini söyledi

Musk, Neuralink'in otizm, şizofreni ve hafıza kaybının yanı sıra beynin veya omuriliğin aldığı kritik hasarları da çözebileceğini düşünüyor.
Elon Musk, Neuralink'in otizm ve şizofreniye çözüm getireceğini söyledi

İlk olarak bu yılın Temmuz ayında Neuralink projesinin detaylarını paylaşan Elon Musk, katıldığı bir podcast programında Neuralink'in şizofreni ve otizmi çözebilecek nitelikte olduğunu söyledi. 

Lex Friedman'ın Salı günü yayınlanan Yapay Zeka Podcast'inde Musk, Neuralink için ön gördüğü en heyecan verici etkilerden bahsetti. Musk bu konuda kendisine yöneltilen soruyu şöyle yanıtladı: 

“Neuralink'in ilk başta beyinle ilgili birçok hastalığı çözeceğini düşünüyorum. Otizmden şizofreniye ve hatta hafıza kaybına kadar birçok şey olabilir. Örneğin herkes belli bir yaşa geldiğinde hafıza kaybı yaşıyor. Ebeveynler çocuklarının isimlerini ve bu tür şeyleri hatırlayamıyor. "

Bu arada Neuralink projesi kapsamında Musk'ın doğrudan beyne yerleştirilebilen kablosuz bir cihazla beyin aktivitesinin kaydedildiği ve uyarılabildiği bir sistem oluşturmaya çalıştığını hatırlatalım.  

https://youtu.be/smK9dgdTl40

Her ne kadar Musk'ın otizme çözüm getirmek derken neyi kastettiği net olarak anlaşılmasa da, otizmin ve aynı şekilde şizofreninin hastalık olmadığını söylemekte fayda var. 

Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren National Autistic Society'nin web sitesinde yer alan açıklamaya göre; otizm, bir hastalık veya rahatsızlık değildir ve "iyileştirilemez". Çoğu zaman otistik olmak, insanların kimliğinin temel bir yönüdür. ”

Şizofreni ise Dünya Sağlık Örgütü tarafından ileri derecede davranış bozukluğu olarak tanımlanıyor. 

Musk, şu an için maymunlar üzerinde test edilen Neuralink'in Alzheimer ve Parkinson gibi nörolojik hastalıkları tedavi edebileceğini söylemişti. Musk, Podcast programında Neuralink'in  beynin veya omuriliğin aldığı kritik hasarları da çözebileceğini söyledi. 

Bunun yanı sıra insan bilincinin yapay zeka ile birleştirmeyi hedeflediğini programda da yineleyen Musk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

Neuralink, dijital süper zekayla ilişkilendirilen varoluşsal riski çözmeyi amaçlıyor. Dijital bir süper bilgisayardan daha akıllı olamayacağız, bu nedenle, onları yenemezseniz, onlara katılın.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.