İsveç merkezli otonom araç girişimi Einride, 25 milyon dolar yatırım aldı

Yük taşımak için tasarlanan otonom fütüristik kapsülleriyle tanınan İsveçli girişim Einride, A Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı.
İsveç merkezli otonom araç girişimi Einride, 25 milyon dolar yatırım aldı

Yük taşımak için tasarlanan otonom fütüristik kapsülleriyle tanınan İsveçli girişim Einride, A Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. EQT Ventures ve NordicNinja VC'nin liderliği üstlendiği yatırım turuna, Panasonic, Honda, Omron, Japan Bank for International Cooperation, Ericsson Ventures, Norrsken Foundation, Plum Alley Investments ve Plug and Play Ventures katıldı.

Einride'ın araçlarının yük taşıma görevlerini yerine getirme amaçlı olmasına rağmen kamyon olmadıklarını belirtelim. Girişim aldığı yeni yatırımı, Avrupa sınırları dışına çıkarak ABD'de genişlemek için kullanacağını açıkladı. Einride'ın 2017 yılında piyasaya sürülen T-Pod elektrikli aracı, bu yılın mayıs ayından bu yana halka açık yollarda hizmet veriyor.

2016 yılında kurulan Einride, lojistik sağlayıcısı DB Schenker ve süpermarket zinciri Lidl de dahil olmak üzere birçok müşteri sözleşmesi imzaladı. Girişim ayrıca, ismini vermediği ABD merkezli büyük perakende şirketleri ile anlaşmalar imzaladıklarını da söyledi. 

25 milyon dolarlık yatırım, daha fazla insanı işe almak, yazılım platformuna yatırım yapmak ve başta ABD olmak üzere uluslararası alanda genişlemek için kullanılacak. Einride gelecek yıl ABD'de ofisi açmayı da planlıyor. Einride kurucusu ve CEO'su Robert Falck, hedeflerinin ulaştırma endüstrisini kökten değiştirmek olduğunu söylüyor. Ayrıca yeni yatırımın hızla artan müşteri talebini karşılamalarına yardım edeceğini de sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.