Donald Trump, Twitch'ten canlı yayın yapmaya başladı

Donald Trump, ABD'de gerçekleşecek olan 2020 genel seçimleri için sosyal medya kullanımının önemli olduğunu düşünüyor.
Donald Trump, Twitch'ten canlı yayın yapmaya başladı

ABD Başkanı Donald Trump, Twitch üzerinden canlı yayın yapmaya başladı. Sosyal medyayı oldukça aktif kullandığına tüm dünya olarak şahit olduğumuz Donald Trump, anlaşılan odağını Twitter'dan Twitch'e kaydırdı. Zira Trump, ABD'de gerçekleşecek olan 2020 genel seçimleri için sosyal medya kullanımının önemli olduğunu düşünüyor.

ABD Başkanı’nın Twitch üzerinden yayınlanan Minneapolis’teki ilk mitingi, anlık olarak 12 bin kişi tarafından izlendi. Ancak işin şöyle bir boyutu da var; Trump, yaptığı konuşmada Twitch’in sahibi olan Jeff Bezos’u ve Bezos'un sahibi olduğu The Washington Post’u da sık sık hedef gösterdi. Trump, Amazon’un Amerika’daki istihdam yapısını tehdit ettiğini savunuyor ve bunun için de Bezos'u suçluyor. Trump'ın bunları söylerken Twitch'i kullanmayı tercih etmesi de gerçekten ironik.

Bir başka konu ise Trump'ın geçtiğimiz aylarda savaş oyunlarının çocukları saldırgan ve duyarsız yaptığını iddia etmesi. Şimdi ise Trump’ın kampanyaları popüler bu oyunların canlı olarak oynandığı bir platformda yayınlanıyor.

Donald Trump, her ne kadar sosyal medya yanlısı olsa da genel olarak ülke krizlerinin teknolojik gelişmelerin önünü kesmesi konusunda da fazlasıyla söz sahibi. Geçtiğimiz günlerde ABD Ticaret Bakanlığı, değerlemesi 1 miyar doların üzerine ulaşmış yapay zeka şirketleri de dahil olmak üzere 28 Çinli şirketi borsada kara listeye eklediğini açıklamıştı. Bu da Trump yönetiminin teknolojiye ne kadar değer(!) verdiğini kanıtlıyor diyebiliriz.

Son olarak Trump'ın Twitch yayını açın ilk ABD’li siyasetçi olmadığını, ondan önce de Bernie Sanders ve Andrew Yang bu platformda yer almışlardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.