Apple hisseleri, iPhone 11 talebiyle birlikte son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Wedbush analisti Daniel Ives ise bu yükselişin ardında Çinli tüketicilerin etkisinin bulunduğunu dile getirdi.
Apple hisseleri, iPhone 11 talebiyle birlikte son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Apple'ın hisse değeri yüzde 1.5 artış göstererek son bir yıldan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bu değer artışının iPhone 11 talepleriyle ilişkili olduğunu söylemek mümkün. Zira hissedarlar, kullanıcıların iPhone 11'e yönelik talebinin beklenenden yüksek olacağını düşünüyor. 

Birkaç Wall Street analistinin, yeni iPhone'lar için beklenenden daha güçlü bir talep olması nedeniyle son haftalarda Apple'da fiyat yükseltmeleri yaptığını belirtelim. Bazı analistler de Apple'ın fiyat hedeflerinin yükseleceğini yineledi.

Nomura hisse fiyatı hedefini 185 dolardan 205 dolara yükseltirken, Canaccord Genuity, bu rakamı 240 dolardan 260 dolara çıkardı. Longbow Research hisse alış fiyatını yükselterek 260 dolar olarak belirledi. 

Nomura Instinet, bu haftanın başında iPhone 11 talebine dayanarak hisse fiyatını yükseltirken, Nomura analistlerinden Jeffrey Kvaal, Pazartesi günü müşteriyle paylaştığı notta şu ifadelere yer verdi: 

"11 ve 11 Pro'nun sevkiyat süreleri hem ABD'de hem de Çin'de piyasaya sunulduğundan bu yana 2018 seviyesinin üzerinde kaldı. Daha güçlü iPhone hacimlerinin, giyilebilir ürün talebini ve AppleCare aboneliklerini artırmasını bekliyoruz.

iPhone taleplerinin artışına yönelik haberler geçtiğimiz hafta da gündeme gelmişti. Tedarikçilerinden üretimlerini yüzde 10 oranında ya da 8 milyon cihaza kadar artırmasını isteyen Apple, tedarikçilere bu talebi iPhone 11 ve iPhone 11 Pro siparişleri esnasında iletmişti. 

Wedbush analisti Daniel Ives ise bu yükselişin ardında Çinli tüketicilerin etkisinin bulunduğunu dile getirdi. Çinli tüketicilerin düşük ücretli çift kamera işlevlerine ve renk seçeneklerine ilgi duyması, talepteki artışta Çin'i en büyük itici güçlerden biri olarak konumlandırıyor.

Bu yükselişle birlikte, Apple'ın hisselerinin geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45'ten fazla arttığını da eklemekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.