Ming-Chi Kuo: "iPhone satışları 2020'nin ilk çeyreğinde bir önceki yıla oranla yüzde 10 artacak."

iPhone 11 ailesinin çok talep aldığının altını çizen Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2020 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla oranla yüzde 10 daha fazla iPhone satışı yapabileceğini açıkladı.
Ming-Chi Kuo:

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile ünlenen TF Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone satışları ile ilgili yeni bir tahminde bulundu. iPhone 11 ailesinin çok talep aldığının altını çizen Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2020 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla oranla yüzde 10 daha fazla iPhone satışı yapabileceğini açıkladı.

2020 yılının ilk çeyreğinde iPhone SE 2 modelinin de tanıtabileceğini aktaran Ming-Chi Kuo, bu modelin tanıtılması ile birlikte iPhone satışlarındaki artışın artabileceğini de sözlerine ekledi. ABD'nin tatil sezonu için de önemli açıklamalarda bulunan Kuo, bu dönemde Apple'ın toplamda 70 - 75 milyon adet iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modeli satabileceğini duyurdu. 

Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre Apple, iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri için oluşan yoğun talepten çok memnun. 2020 yılının ilk çeyreğinde iPhone satışlarının artmasını bekleyen Apple, satışların aksamaması için tedarikçilerini şimdiden uyardı

Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı tahminlere göre Apple, 2020 yılına girmeden hemen önce 40 milyon adet iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modeli satacak. Bu tahminin bir önceki yıl gerçekleşen satışlara göre düşük olduğunu da hatırlatalım. Apple geçtiğimiz yılın aynı döneminde 43 milyon adet iPhone XS ve iPhone XS Max satışı gerçekleştirmişti. Bu düşüşün nedeni olarak ise iPhone 11 Pro ve Pro Max modellerindeki gönderimlerindeki 2-3 haftalık gecikmeler gösteriliyor.

iPhone 11 modelinin ise iPhone XR modelinden daha başarılı olacağını düşündüğünü de aktaran Kuo, iPhone XR modelinin 2018 yılında 25 milyon adet sattığını, iPhone 11 modelinin ise 2019 yılının aynı döneminde 37 - 40 milyon adet satabileceğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.