Biyoteknoloji girişimi Ginkgo Bioworks, 350 milyon dolarlık özel yatırım aracını piyasaya sürdü

Ginkgo Bioworks, kurulu endüstrilerde dönüştürücü potansiyeli olan spinout şirketlere fon sağlamak için 350 milyon dolarlık özel bir yatırım aracı olan Ferment Consortium'u başlattı.
Biyoteknoloji girişimi Ginkgo Bioworks, 350 milyon dolarlık özel yatırım aracını piyasaya sürdü

Biyoteknoloji girişimi Ginkgo Bioworks'ün geçtiğimiz ayın sonlarında 290 milyon dolar yatırım aldığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın da yatırımcıları arasında bulunduğu şirket, şimdi de kurulu endüstrilerde dönüştürücü potansiyeli olan spinout şirketlere fon sağlamak için 350 milyon dolarlık özel bir yatırım aracı olan Ferment Consortium'u başlattı.

Yeni yatırım aracı, sermayeli şirketlerin, stratejik ortakların ağı ve Ginkgo Bioworks'ün hücre programlama platformuna erişimini destekleyecek. Fonun, Viking Global Investors, General Atlantic ve Cascade Investment gibi şirketlerinden mevcut büyük yatırımcıları tarafından desteklendiğini belirtelim.

Ferment Consortium nedir?

Ferment Consortium, Ginkgo'nun sentetik biyolojinin kullanılmadığı ancak bir işletme ve daha büyük bir ekosistem üzerinde derin bir etkiye sahip olabilecek endüstrilerdeki spinout şirketlere imkan sağlamaya odaklanacak ve bu şirketlerin başarılarının çoğaltmasını sağlayacak. Ginkgo ve Ferment Consortium, şirket yaratma aşamasında küresel sorunlarla başa çıkmak için daha kolay yolların bulmasını sağlamayı hedefliyor. Ferment Consortium'un odak alanları, sürekli değişen teknolojiden doğan fırsatları, piyasa tercihlerini ve küresel zorlukları yansıtıyor diyebiliriz.

Ginkgo yaptığı açıklamada, stratejik ortakların, bu yeni ortak girişimleri Ferment Consortium ile birlikte kilit yatırımlarıyla destekleyeceğini, pazar istihbaratına ve kritik kanal erişimine katkıda bulunacaklarını söyledi. Fon tarafından desteklenen yeni girişimler, Ginkgo'nun hücre programlama platformuna tam erişime sahip olacak.

Ginkgo'nun kurucu ortağı ve CEO'su Jason Kelly, sentetik biyolojinin alanlarını dönüştüreceğini fark eden milyarlarca dolarlık sektördeki büyük, sofistike ve stratejik oyunculardan ciddi bir talep gördüklerini, bu taleplerinde Ferment Consortium'u oluşturan etkenler olduğunu belirtti. 

Ginkgo Bioworks hakkında

Boston merkezli Ginkgo Bioworks, ürünleri üretmek yerine ürünleri yetiştirmek için biyoloji kullanıyor. Şirketin teknoloji platformu, biyoteknolojiyi tüketici ürünleri pazarlarına sokarak koku, kozmetik, beslenme ve gıda şirketlerine biyoteknoloji konusunda fırsat veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.