Arda Kutsal'ın da yatırımcıları arasında olduğu biyoteknoloji girişimi Ginkgo Bioworks, 290 milyon dolar yatırım aldı

Ginkgo Bioworks, E serisi yatırım turunda 290 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Arda Kutsal'ın da yatırımcıları arasında olduğu biyoteknoloji girişimi Ginkgo Bioworks, 290 milyon dolar yatırım aldı

Biyoteknoloji girişimi olarak hayatımıza giren Ginkgo Bioworks'ün D serisi yatırım turunda 275 milyon dolar yatırım aldığını sizlere 2017 yılının Aralık ayında aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Ginkgo Bioworks, E serisi yatırım turunda 290 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse Ginkgo Bioworks'ün yatırımcıları arasında Webrazzi kurucusu Arda Kutsal, Colendi kurucusu Bülent Tekmen ve Aydın Şenkut tarafından kurulan Felicis Ventures da yer alıyor. Tüm mevcut yatırımcıların yanı sıra yeni yatırımcıların da katıldığı yatırım turu ile birlikte Ginkgo Bioworks'ün aldığı toplam yatırım 719 milyon dolara çıktıBloomberg'ün konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre ise alınan yeni yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi 4 milyar doları geçti.

Dördüncü tur yatırımını aldı

Söz konusu yatırımın Ginkgo Bioworks'ün aldığı 4. yatırım olduğunu da aktaralım. 2015 yılında 45, 2016 yılında 100, 2017 yılında 275 milyon dolar yatırım alan Ginkgo Bioworks, son olarak E serisi yatırım turunda 290 milyon dolar yatırım aldı.

Ginkgo Bioworks tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım şirketin hücre programla platformunun geliştirilmesi için kullanılacak. Söz konusu hücre programlama platformunun etkili bir biyoloji gücü oluşturmak için kullanılması hedefleniyor.

Son iki yatırım arasında geçen 2 yıl boyunca oldukça meşgul olan Ginkgo Bioworks, büyük şirketlerle önemli anlaşmalar ve iş birlikleri de yaptı. Ginkgo Bioworks'ün Cronos ile 122, Roche ile 160 ve Synlogic ile 80 milyon dolarlık anlaşmalar yaptığını da ekleyelim.

Ginkgo Bioworks'ün kısa zaman önce Y Combinator ve Bostan merkezli Petri ile yeni iş birlikleri yaptığını da belirtelim. Y Combinator ve Petri programlarına dahil olmaya hak kazanan girişimler Ginkgo'nun platformuna erişebilmenin yanı sıra mentor desteği de alabilecekler.

Hücrelerin DNA şeklinde dijital kodlar olduğunu bu nedenle hücrelerin de tıpkı bilgisayarlar gibi kodlanabilir olduğunu dile getiren Ginkgo Bioworks kurucu ortağı ve CEO'su Jason Kelly, aldıkları yeni yatırımın teknolojilerini genişleteceğini de paylaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.