Ginkgo Bioworks D serisi yatırım turunda 275 milyon dolar yatırım aldı

Ginkgo Bioworks D serisi yatırım turunda 275 milyon dolar yatırım aldı

Boston merkezli biyoteknoloji girişimi Ginkgo Bioworks, D serisi yatırım turunda 275 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Y Combinator programına kabul edilen ilk biyoteknoloji girişimlerinden olan Ginkgo Bioworks, aldığı yatırımı Bioworks3 adındaki üretim tesisi için harcayacak.

Ginkgo Bioworks'ün aldığı 275 milyon dolarlık yatırımın önceki yatırımcıları konumunda olan Viking Global, Y Combinator’s Continuity Fund, Cascade Investment, Bill Gates ve Ginkgo Bioworks'e ilk kez yatırım yapan General Atlantic tarafından yapıldığını da belirtelim.

Değerleme 1 milyar doları aştı

Ginkgo Bioworks'ün yatırımcıları arasında Webrazzi kurucusu Arda Kutsal ve İninal kurucusu Bülent Tekmen'in yer aldığını ve Aydın Şenkut tarafından kurulan Felicis Ventures'ın da yatırımcı VC'ler arasında olduğunu belirtelim. 2015 yılında 45 geçtiğimiz yıl ise 100 milyon dolar yatırım alan Ginkgo Bioworks, 275 milyon dolarlık D serisi yatırımı ile birlikte toplam yatırımını 429 milyon dolara çıkardı.

TechCrunch'ın kaynağına göre alınan 275 milyon dolarlık yatırımla birlikte Ginkgo Bioworks'ün şirket değerlemesinin 1 milyar doları aştığını da ekleyelim. Ginkgo Bioworks'ün kurucu ortağı ve CEO'su olan Jason Kelly, TechCrunch'a yaptığı açıklamalarda yatırımın gelecek yıl yeni pazarlara açılmak için kullanılacağını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.