Özel depolama alanı imkanı sağlayan görsel sıkıştırma platformu: Compress Studio

Compress Studio, online bir panel gibi çalışıyor ve kişinin herhangi bir indirmeye gerek duymadan görsel yükleyip o görselin kalitesini bozmadan sıkıştırılmasına olanak sağlıyor.
Özel depolama alanı imkanı sağlayan görsel sıkıştırma platformu: Compress Studio

Bir web sitesine görsel yüklerken ya da e-posta iletisine görsel iliştirirken kimi zaman depolama alanları yetersiz kalabiliyor ve bu da gönderim hızının yavaşlamasına, hatta iletilerin gönderilememesine neden oluyor. Aynı şekilde web sitesine yüklenen görsellerin aşırı büyük boyutlarda olması da web sitesinin yavaşlamasına, ilgili içerikleri açmanın zorlaşmasına neden oluyor. 

Compress Studio nedir?

Ancak görsel sıkıştırma işlemini gerçekleştirebilmek için ya bilgisayarınıza bir uygulama indirmeniz gerekiyor ya da güvenip güvenemeyeceğinize karar veremediğiniz web sitelerinden yardım almanız gerekiyor. Compress Studio adlı web sitesi, adeta online bir panel gibi çalışıyor ve kişinin herhangi bir indirmeye gerek duymadan görsel yükleyip o görselin kalitesini bozmadan sıkıştırılmasına olanak sağlıyor. Compress Studio'yu kullanabilmek için herhangi bir üyelik oluşturmanız gerekmiyor. Ancak sıkıştırdığınız görselleri depolamak istiyorsanız Blockstack hesabınızla oturum açmanız isteniyor. Eğer depolama özelliğini kullanmak istemiyorsanız buna gerek bile kalmıyor.

Temiz bir arayüzü olan Compress Studio'da görsel sıkıştırmak için dilediğiniz görseli yüklüyorsunuz ve "Compress" butonuna basarak sıkıştırma işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Sıkıştırma işlemi için görsel boyutunu kendiniz belirleyebildiğiniz gibi bu seçeneği platforma da bırakabiliyorsunuz. Akabinde görseliniz sıkıştırılmış, indirmeye ve depolanmaya hazır oluyor.

Şu anda herhangi bir mobil uygulaması bulunmayan Compress Studio, çok farklı bir hizmet vadetmese de sade tasarımı ve hızlı kullanımıyla rakiplerinin arasından sıyrılıyor diyebiliriz.

Compress Studio'yu buradan deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.