Twitter iki faktörlü doğrulama ile edindiği bilgileri reklam hedeflemek için kullandığını itiraf etti

Twitter, iki faktörlü doğrulama sayesinde elde ettiği telefon numaralarını ve e-mail adreslerini hedefli reklamları göstermek için kullandığını itiraf etti.
Twitter iki faktörlü doğrulama ile edindiği bilgileri reklam hedeflemek için kullandığını itiraf etti

Günümüzün sosyal medya platformları, telefon numaramızdan tutun da e-posta adreslerimize kadar pek çok bilgimize ulaşabiliyor. Bu bilgileri güvenlik gerekçesi ile toplayan platformlar elde ettikleri bilgileri reklam göstermek için de kullanıyor.

Hatırlatmak gerekirse Twitter CEO'su Jack Dorsey’in Twitter hesabı geçtiğimiz ay hackerlar tarafından ele geçirilmişti. Bu ay ise oldukça farklı bir haberle karşımıza çıkan Twitter, yaptığı bir güvenlik ihlalini itiraf etti.

Bugün konu ile ilgili bir açıklama paylaşan Twitter, iki faktörlü doğrulama sayesinde elde ettiği telefon numaralarını ve e-mail adreslerini hedefli reklamları göstermek için kullandığını itiraf etti. İki faktörlü doğrulama güvenlik seçeneği sayesinde elde edilen bilgileri "istemeden" reklamları hedeflemek için kullandığını açıklayan Twitter, kişisel verilerin şirketin üçüncü parti partnerleri ile paylaşılmadığının da altını çizdi.

Twitter tarafından yapılan açıklamaya göre 17 Eylül'den itibaren elde edilen telefon numaraları ve e-mail adresleri reklamlar için değil sadece güvenlik gerekçesi ile kullanılmaya başlandığı da paylaşıldı. Söz konusu sorunun istemeden yapıldığını bu nedenle kaç kullanıcının etkilendiğinin bilinmediğini paylaşan Twitter, kullanıcılarından özür dilediğini ve böyle bir sorunun tekrar yaşanmaması için gerekli adımları atacağını da aktardı.

Sosyal medya platformlarında gerçekleşen benzer güvenlik problemleri ile çok fazla karşılaştığımızı da hatırlatalım. Özellikle günümüzün en büyük sosyal medya platformlarından olan Facebook, sık sık benzer güvenlik ihlalleri ile karşımıza çıkıyor. Fakat bu sorunların sadece Facebook platformunda yer almadığını da belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.