Stripe, 35 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Önemli bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Stripe, 250 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 
Stripe, 35 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Geçtiğimiz hafta ABD merkezli küresel ödeme girişimi Stripe'ın kurumsal kredi kartı Stripe Corporate Card'ı ve  küçük işletmelere kredi veren Stripe Capital ürünlerini tanıttığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise önemli bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Stripe, 250 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 

Yatırım öncesi değerleme 35 milyar dolara ulaştı

Şirketin yatırım öncesi (pre-money) değerlemesi ise 35 milyar dolar barajını aştı. San Francisco merkezli girişimin paylaştığı detaylara göre 250 milyon dolarlık yatırım, General Catalyst, Sequoia ve Andreessen Horowitz gibi önemli isimlerin de aralarında bulunduğu yatırımcılardan geldi.

Stripe'ın geçtiğimiz Ocak ayında E serisi yatırım turunda Tiger Global Management liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. 100 milyon dolarlık yatırım ile birlikte değerlemesini 22,5 milyar dolara çıkaran şirket, sadece birkaç ay sonra değerlemesine 12,5 milyar dolar daha eklemiş oldu.

Özel bir şirket olarak kalacak

Stripe tarafından yapılan açıklamalara göre alınan 250 milyon dolarlık yatırım şirketin uluslararası büyümesini hızlandırmak, ürünlerini çeşitlendirmek ve kurumsal pazarda daha iyi bir hizmet sunulabilmesi için kullanılacak.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Stripe kurucu ortağı ve başkanı John Collison, yatırımın turunun henüz kapanmadığını 250 milyon doların değişebileceğini de belirtti. Paylaşılan bilgilere göre yatırım turu önümüzdeki birkaç hafta içinde kapanacak.

Stripe'ın halka arz gerçekleştirebileceği uzun zamandır konuşuluyor. Bu konu ile ilgili açıklamalarda da bulunan Collison, özel bir şirket olarak çok mutlu olduklarını dile getirdi. Şimdiden gelecekteki online ticaret altyapısını güçlendirmek için yatırım yapmaya başladıklarını da paylaşan Collison, küresel ekonomik ilerleme için potansiyeline ulaşabilmesi adına internete yardımcı olmayı hedeflediklerini de dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.