160 milyon dolar yatırım alan özgeçmiş kontrol uygulaması Checkr'ın değerlemesi 2,2 milyar dolara yükseldi

Şirketler için "özgeçmiş kontrol uygulaması" olarak hizmet veren yapay zeka şirketi Checkr, T. Rowe Price'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 160 milyon dolar yatırım aldı.
160 milyon dolar yatırım alan özgeçmiş kontrol uygulaması Checkr'ın değerlemesi 2,2 milyar dolara yükseldi

Şirketler için "özgeçmiş kontrol uygulaması" olarak hizmet veren yapay zeka şirketi Checkr, T. Rowe Price'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 160 milyon dolar yatırım aldı. Şirket aldığı yeni yatırımla birlikte değerlemesini 2,2 milyar dolara çıkardı. D Serisi yatırım turunda karşımıza çıkan diğer yatırımcılar ise Bond, Coatue ve halihazırda Checkr'ın uzun dönem yatırımcıları diyebileceğimiz Accel, Y Combinator ve IVP oldu.

Checkr, 160 milyon dolarlık yeni yatırımı üç farklı alan için kullanacağını açıkladı. Bunlardan ilki işletmelerin işe alım süreçlerinde önyargılarını azaltmalarını ve aynı zamanda en iyi yetenekleri güvenli ve uyumlu bir şekilde kullanmalarını sağlayan platformunun işlevselliğini genişletmek olduğunu belirtelim. Müşterilere daha iyi hizmet vermek için yeni ürünler yaratırken doğruluk ve adaleti artırmak, ayrıca global olarak faaliyet gösteren kullanıcılarının genişleme planlarına uyum sağlayacak yeni uluslararası yetenekler geliştirmek de şirketin yatırımı kullanacağı alanlar olarak açıklandı.

Checkr nedir?

Checkr, çalışanlar ve iş başvurusunda bulunanlar hakkında geçmişe yönelik kontrollerin yapılmasında uzmanlaşmış San Francisco merkezli bir şirket. 2014 yılında kurulan Checkr, inansal hizmetler, perakende, teknoloji, sağlık ve imalat sektörlerinin yanı sıra kar amacı gütmeyen ve daha yüksek eğitim kurumlarına da hizmet veriyor. Checkr'ın teknolojisinin işe alım süreçlerine şeffaflık kazandırdığını söylemek mümkün. 

Daha önce DoorDash'le de çalışan şirket, kendi altyapısıyla işe giren bir DoorDash teslimat çalışanının bir restoran sahibini darp etmesiyle gündem olmuştu. Zira şirketin kurucuları, sistemlerinin olabildiğince iyi şekilde çalıştığını, ancak böyle durumları engellemenin ne yazık ki bir yolunun olmadığını da belirtiyor. Checkr'ın şimdiki müşterileri arasında Uber, Elwood Staffing, PrideStaff ve Adecco gibi önemli şirketler yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.