Netflix Seinfeld'in küresel yayın haklarını satın alıyor

İkinci çeyrek raporunda ABD'deki abone tabanında kayıp yaşayan Netflix, rotasını orijinal içerikler üretmekten çok efsaneleşmiş yapımları satın almaya çeviriyor.
Netflix Seinfeld'in küresel yayın haklarını satın alıyor

Dijital yayıncılık sektöründe rekabet arttıkça platformlar yeni içerik anlaşmalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Netflix, dün Jerry Seinfeld'in efsanevi sitcom'u Seinfeld'in küresel yayın haklarını satın aldığını duyurdu.

Bu satın almayla birlikte Netflix, 2021'den itibaren Seinfeld dizisinin 180 bölümünü kullanıcılarının ilgisine sunacak. Bu noktada Netflix'in 2021 yılını özellikle seçtiğini söylemekte fayda var. Zira şirket en çok izlenen içeriklerinden The Office'in haklarını 2021 yılında kaybedecek. Aynı şekilde Friends dizisinin de 2020'den itibaren Netflix'te yayınlanmayacağını belirtelim. 

Bu arada ciddi bir hayran kitlesi olan efsaneleşmiş dizilerin, Netflix'in orijinal içerikleriyle kıyaslandığında çok daha olumlu bir tablo çizdiğini söylemek mümkün. The Office de bunun en güzel örneklerinden biri. Platformda yoğun bir şekilde öne çıkarılan milyon dolarlık orijinal içeriklerden daha fazla izlenen The Office, sadece hayran kitlesi tarafından değil aynı zamanda genç kullanıcılar tarafından da izleniyor. 

İkinci çeyrek raporunda yer alan verilere göre 2011'den bu yana ilk defa ABD'deki abone tabanında kayıp yaşayan Netflix, rotasını orijinal içeriklerden çok efsanevi yapımlara çevirmiş görünüyor. NBCU, Disney/Fox ve Warner Bros. ile rekabet eden şirket, şimdiye kadar The Office ve Friends'in haklarını elde etmek için belirlenenden daha yüksek fiyatlar vermekten çekinmedi. Yine de NBCU, The Office 500 milyon dolar ödeme yaparak 2021'den itibaren dizinin haklarını almayı başardı. Aynı şekilde WarnerMedia'nın da Friends'in haklarını HBO Max hizmetinde 5 yıl boyunca yayınlanması 425 milyon dolara aldığını belirtelim. 

Yakın zamanda başta Tuca&Bertie, Designated Survivor, She's Gotta Have It ve The OA olmak üzere orijinal içeriklerin çekimlerini durduran şirket, bundan sonra hali hazırda kullanıcıların sevdiği ve efsaneleşmiş yapımları platforma getirmeyi tercih edebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.