Netflix, TV uygulamasındaki yeni sekmeyle hatırlama özelliğini yayına aldı

TV uygulamasına "en yeni" sekmesini ekleyerek platforma yeni bir özellik kazandıran Netflix, yaklaşan başarılı içerikleri kullanıcılara hatırlatmaya başladı.
Netflix, TV uygulamasındaki yeni sekmeyle hatırlama özelliğini yayına aldı

Netflix, TV uygulamasında "en yeni" sekmesini yayına alarak platforma yeni bir özellik ekledi. Platformundaki içeriklerin daha fazla etkileşim alabilmesi için bu yeni sekmeyi yayına alan Netflix, kullanıcıların yeni ve yayın tarihi yaklaşan içeriklere göz atmasını sağlıyor.

Netfix'in ana sayfasında tek sıraya sahip olan Gündemdekiler ve Haftanın En Yenileri gibi başlıkların aksine TV uygulamasındaki En Yeni sekmesi tamamen kendine ait bir sayfaya sahip.

Kullanıcılar, bu yeni sekmeye sol kısımda yer alan kenar çubuğundan ulaşabiliyor. Anasayfa düğmesinin altına konumlanan En Yeni sekmesi  Filmler ve TV Dizileri sayfalarının da üstünde yer alıyor. 

Sekmede bulunan içerikler kullanıcıların izleme geçmişine göre kişiselleştiriliyor. Üstelik bu kişiselleştirilmiş öneriler günde birkaç kez güncelleniyor. Sayfanın üst kısmında bulunan ilk sırada bu hafta yayına alınacak içerikler gösterilirken, aşağıda yer alan iki sırada yayın tarihlerine göre bu hafta ve önümüzdeki hafta izleyecebileceğiniz içeriklere yer veriliyor.

Kullanıcıların bu yeni sekme ile birlikte yayına alınacak içerikleri görüntülemenin ötesinde içerik yayına alındığında kendilerine haber verilmesi için alarmlar kurabildiğini de söyleyelim. En Yeni sekmesi küresel olarak tüm TV uygulamalarında yerini aldı.

Bu arada En Yeni sekmesi aslında şirket için tamamen yeni atılmış bir adım değil. Netflix, bu sekmeye benzer bir özelliği Android kullanıcılarına sunarken, iOS'ta da En Yeni sekmesinin test sürecini başlatmış durumda. 

Netflix'in ikinci çeyrekte açıkladığı abone rakamlarını düşündüğümüzde, bu yeni özelliğin kullanıcıları platformda tutmak için tasarlandığını söyleyebiliriz. İkinci çeyrek raporunda yer alan verilere göre Netflix 2011'den bu yana ilk defa ABD'deki abone tabanında kayıp yaşadı. Üstelik bu çeyrekte şirketin platforma 5 milyon abone eklemesi beklenirken, Netflix küresel olarak sadece 2.7 milyon yeni abone kazanabildi. 

Karşılaştığı bu durumdan içerikleri sorumlu tutan Netflix, ikinci çeyrekte Dead to Me ve When They See Us yapımlarını yıldızı parlayan içerikler olarak değerlendirdi. Dead to Me ilk 4 haftada 30 milyon izlenme alırken, When They See Us, 25 milyon izlemeye ulaştı.

Öte yandan izleyiciler,  Netflix'te yayınlanan içeriklerin bir bakıma birbirinin benzeri olması ve yapımların sürekli aynı formülü uygulamasından şikayet etmeye başladı. Sevilen yıldızları vasat yapımlarda oynatması ise izleyiciler tarafından en çok eleştirilen yönü diyebiliriz. Buna Battlestar Galactica'dan Starbuck rolüyle tanıdığımız Katee Sackhoff'un yer aldığı Another Life'ı örnek gösterebiliriz. 

Bu arada Netflix'in rakiplerinin büyümeye devam ettiğini de söylemekte fayda var. Temmuz ayında NBCU, Disney/Fox ve Warner Bros. içeriklerinin görüntülenme süresi,  Netflix'teki görüntüleme sürelerinin yüzde 60 ile yüzde 65 arasında değişen bir orana denk geliyor. 

Üstelik Disney+ ABD'li kullanıcılara daha uygun fiyatlar sunuyor.  Abonelik ücreti Aylık 6.99 dolar olan Disney+ Netflix aboneliği ile aynı ücrete denk gelen aylık 12.99 dolara Hulu ve ESPN+'ı da kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor

Böyle bakıldığında Netflix'in ABD'li abonelerinin belli bir kısmı Disney+'ı tercih etmiş olabilir. Dolayısıyla Netflix'in fiyat politikası değişmediği sürece yeni özelliklerle kullanıcılara en iyi içeriklerini hatırlatmak durumunda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.