Online okul alışverişlerinin yüzde 70'i Anadolu'daki şehirlerden yapılıyor

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada'nın verilerine göre kırtasiye alışverişlerinin yüzde 70'i Anadolu'daki kentlerden yapılıyor.
Online okul alışverişlerinin yüzde 70'i Anadolu'daki şehirlerden yapılıyor

Okulların açılamasına 1 aydan kısa bir süre kaldı. Ebeveynler için maddi olarak en yorucu dönemlerden biri olan okul alışverişi süreci de okul kayıtlarıyla birlikte geçtiğimiz günlerde başladı. Teknolojinin bu denli etkin kullanılmadığı dönemlerde fiziksel mağazalarda gerçekleştirdiğimiz okul alışverişleri ise artık e-ticarete kaymış durumda. Hem zamandan kazandıran hem de uygun fiyatlı olanı ve daha fazla ürün çeşidini kısa sürede bulmaya yardımcı olan e-ticaret siteleri, okul alışverişi konusunda özellikle Anadolu'daki kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

Alışverişlerin yüzde 70'i Anadolu'dan

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada'nın verilerine göre kırtasiye alışverişlerinin yüzde 70'i Anadolu'daki kentlerden yapılıyor. Aynı ürünü daha uygun fiyata almak ve özellikle de daha küçük yerleşim noktalarında istediği ürüne ulaşamamak online alışverişe yönlendiren sebeplerden.

En çok okul alışverişi yapan şehirler

En çok okul alışverişi yapan şehirler ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli olarak sıralanıyor. Burada tabii ki nüfus yoğunluğunun etkisi var. Bildiğiniz üzere Türkiye'nin en kalabalık illeri de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa olarak sıralanıyor. Kocaeli ise bu yönde farklılaşmış görünüyor.

Bu arada belirtelim okul alışverişini en yoğun yapıldığı yaş aralığı ise 35-44.

Önceki yıla göre yüzde 120 artış

Müşterilerinin alışveriş alışkanlıklarını inceleyen Hepsiburada, kırtasiye ürünleri görüntülenmesinin önceki yıla göre yüzde 120 arttığını belirtti. Hepsiburada aynı zamanda önceki yıla göre kırtasiye alışverişi yapma oranının kadınlarda yüzde 15 arttığını açıkladı. Okul alışverişlerinde en çok talep gören ürünler ise: kalem ve yazı gereçleri, kalem kutuları, defterler ve klasörler, okul çantası, beslenme çantası, suluk ve mataralar, boya ve çizim ürünleri, hesap makineleri, yazı tahtaları ve kalemleri, masa üstü gereçleri ile fotokopi kağıtları.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.