Teslimat robotu girişimi Starship Technologies, 40 milyon dolar yatırım aldı

A Serisi turda aldığı yeni yatırımla birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 85 milyon dolara ulaştı.
Teslimat robotu girişimi Starship Technologies, 40 milyon dolar yatırım aldı

Teslimat robotları üreten Starship Technologies, 100 bin teslimatı geride bıraktı ve 40 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi turda aldığı yeni yatırımla birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 85 milyon dolara ulaştı. 2018'in haziran ayında, 25 milyon dolarlık ek yatırımın bilgisini paylaşan Starship, aynı zamanda faaliyet gösterdiği üniversite kampüslerinin sayısını da artıracağını söylemişti. Bu sayının şu anda 100'e yaklaştığını hatırlatmış olalım.

Crunchbase verilerine göre Starship Technologies'in 40 milyon dolar yatırım aldığı turun liderliğini Morpheus Ventures üstleniyor. Girişimin eski yatırımcıları Shasta Ventures, Matrix Partners, MetaPlanet Holdings ile yeni yatırımcılar TDK Ventures ve Qu Ventures turda karşımıza çıkan diğer şirketler oluyor. Şirket aldığı yatırımı faaliyet alanlarını genişletmek için kullanacağını söylüyor.

Şu anda özellikle üniversite kampüslerinde hizmet vermeyi tercih eden Starship'in faaliyet gösterdiği üniversitelerdeki robotlardan biri, San Francisco ile New York City arasındaki mesafeye eşdeğer bir yol katetti. Bu noktada Starship robotlarının tamamen elektrikli olduğunu da belirtelim.

Üç kilometrelik bir alanda eşyaları taşıyabilen Starship robotları, gönderi maliyetlerinin önemli ölçüde düşürülmesi amacıyla tasarlandı. Starship robotlar ile paket ve yiyecekler, müşterinin mobil bir uygulama aracılığıyla talep ettiği anda doğrudan mağazalardan veya özel merkezlerden alınıp kullanıcıya ulaştırılıyor. 5 ila 30 dakikalık bir gönderi süresi ile robotların tüm seyahatleri, bir akıllı telefondan izlenebiliyor.

2014 yılında ABD ve Estonya'da kurulan şirket, San Francisco'nun en inovatif şirketleri arasında yer alıyor. Robotlar, birkaç alışveriş çantası için yeterli olan 10 kilogram ağırlığa kadar eşya taşıyabiliyorlar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.