Netflix The OA'in yeni sezonunu iptal etti

Netflix, Tuca&Bertie, Designated Survivor ve She's Gotta Have It'ten sonra The OA'in yeni sezonunu da iptal etti.
Netflix The OA'in yeni sezonunu iptal etti

The OA hayranlarına Netflix'ten üzücü haber geldi. Şimdiye kadar 2 sezonu yayınlanan The OA dizisinin yeni sezonu Netflix tarafından iptal edildi. İlk olarak 2016 yayınlanan The OA, hem hikaye anlatımı hem de bölüm süreleriyle bir TV dizisinden oldukça farklıydı. 

Olağanüstü bir hikayenin anlatıldığı The OA'de bazı bölümler 30 dakika sürerken bazı bölümler 1 saat 10 dakika sürmekteydi. Merak uyandıran ve akıcı bir senaryoya sahip olan The OA'in iki sezonu arasında neredeyse 2 buçuk yıl vardı.

Buna rağmen Brit Marling ve Zal Batmanglij tarafından üretilen yapımın iki sezonunun da olağandışı ve etkileyici olduğunu söyleyebilirim. Açıkçası TV'nin aksine yeni ve sıra dışı hikayeleri keşfedebildiğimiz Netflix'in 3. sezonu iptal etmesi hayal kırıklığı yarattı. 

Bu noktada bilmeyenler için The OA'in hikayesinden bahsetmekte de fayda var. Brit Marling'in canlandırdığı Prairie Johnson isimli gözleri görmeyen genç bir kadın kaybolduktan birkaç yıl sonra tekrar ortaya çıktığında gözleri görmektedir. İlk sezon boyunca Prairie Johnson'ın gözlerinin nasıl açıldığını ve neden The OA ismiyle anılmak istediğini izliyorsunuz. The OA karakterinin anlattıklarına inanmakta güçlük çektiğiniz ilk sezonu, ikinci sezonda çok daha derin bir hikaye takip ediyor. 

İzleyicisini derin sorgulamalara iten The OA'in ikinci sezonu final yaparken, 3.sezonun hikayesine de yer vermişti. Bu nedenle hem 3. sezonun hem de onu takip edebilecek  olan diğer sezonların çok daha katmanlı ve derin olması bekleniyordu.

Brit Marling paylaştığı Instagram gönderisinde "Bu hikayeyi bitirememiş olsak da başka hikayeler anlatacağımıza söz veriyorum." dedi. Marling ayrıca Batmanglij ve kendisine bir dizi yapma şansı tanıdığı için Netflix'e teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. 

Netflix Orjinal İçerikler Direktörü Cindy Holland ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“OA’nın  büyüleyici 16 bölümüyle inanılmaz derecede gurur duyuyoruz. Cüretkar vizyonlarını paylaştıkları ve bu vizyonu inanılmaz sanatları ile hayata geçirdikleri için Brit ve Zal’a minnettarız. Gelecekte, bu ve belki de başka birçok boyutta onlarla tekrar çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Şimdiye kadar geleneksel TV'de izleyicilerine veda eden birçok yapımı yeniden hayata döndüren şirket, şu aralar yeni sezon iptalleriyle gündemde. Netflix The OA dışında son birkaç hafta içinde Tuca&Bertie, Designated Survivor ve She's Gotta Have It yapımlarının yeni sezonunu iptal ettiği duyurdu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.