Warner Music Group, 11 Milyon dolar Ethereum yatırımı yaptı

Bitcoin benzeri CryptoKitties teknolojisi şirketin süperstar kadrosuna ait ticari mallar yaratmak için kullanılacak.
Warner Music Group, 11 Milyon dolar Ethereum yatırımı yaptı

Warner Music Group, Dapper Labs'e 11.2 milyon dolar yatırım yaparak blockchain teknolojisindeki elini güçlendirdi. Viral blockchain oyunu CryptoKitties ile tanınan Dapper Labs, kullanıcıların oyun üzerinde dijital kedilerin alım satımını yapmasını sağlıyordu. 

Warner Music İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Jeff Bronikowski, bitcoin benzeri CryptoKitties teknolojisini şirketin süperstar kadrosuna ait eşsiz ticari mallar yaratmak üzere uyarlanabileceğini dile getirdi. 

Andreessen Horowitz, Digital Currency Group, Union Square Ventures ve Venrock'un da katılım gösterdiği yatırım kapsamında Warner Music’in blockchain ekibi yeni dijital varlıklar oluşturmak için Dapper Labs ile birlikte çalışacak. Ekibin yeni dijital varlıklar yaratırken Flow'dan faydalanacağını da belirtelim. Herkese açık olan yeni blockchain tabanlı Flow, ethereum'un işlem yapma kapasitesinden çok daha iyi performans gösteriyor. 

Warner Music bu yeni teknoloji aracılığıyla hayranların sanatçılarla yeni ve farklı bir şekilde etkileşime girmesini hedefliyor. Bronikowski yaptığı açıklamada konu hakkında şunları söyledi: 

Ben üniversitedeyken birisinin odasına girdiğinizde 200 CD görürdünüz ve 'Bu adam büyük bir müzik hayranı.' derdi. İnsanlar dijital alemde kişilerini oluşturmak için daha fazla zaman harcadıkça, dijital malların ve koleksiyonların bu fandomu ifade etmenin harika bir yolu olduğunu düşünüyoruz.

Spotify gibi platformların öne çıkmasıyla fiziksel varlıkları satmakta zorlanan Warner Music, stratejisini dijital varlık satışına yönlendirmiş görünüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.