Google vergi soruşturması için Fransa'yla 1 milyar euro karşılığında anlaştı

Bugün paylaşılan bilgilere göre Google, vergi soruşturması için Fransa'ya toplamda 965 milyon euro ödeme yapacak.
Google vergi soruşturması için Fransa'yla 1 milyar euro karşılığında anlaştı

Teknoloji dünyasının en önemli şirketlerinden olan Google, yaklaşık 4 yıldır süren vergi soruşturmasını sonuçlandırmak için Fransa ile anlaştı. Reuters'ın bugün paylaştığı bilgilere göre Google, Fransa'ya toplamda 965 milyon euro ödeme yapacak.

Paylaşılan bilgilere göre 965 milyon euroluk ödemenin 500 milyon eurosu vergi cezası, 465 milyon eurosu ise ekstra vergi olarak ödenecek. Hatırlatmak gerekirse Fransa hükümeti yaklaşık 4 yıl önce Google'ın vergi faaliyetlerini tam olarak beyan etmediği için bir soruşturma başlatmıştı.

Söz konusu soruşturma ise yapılan anlaşma ile birlikte bitmiş oldu. Google'ın uzun yıllardır vergi ile ilgili büyük sorunları olduğunu da hatırlatalım. Tüm Avrupa'da hizmet vermesine rağmen daha az vergi verebilmek için ana merkezini Dublin'de kuran Google, bu nedenle tüm Avrupa'da tartışma konusu oldu. 

Hatırlatmak gerekirse Google'ın haricinde Apple ve diğer teknoloji devleri de uzun zamandır şirketlerine düşük vergi oranları sunan İrlanda'daki merkezlere sahipler ve bu sayede daha az vergi ödüyorlar. Konuyla ilgili bir açıklama da paylaşan Google sözcüsü, vergi ile uzun yıllardır devam eden anlaşmazlıklara son verdiklerini dile getirdi. Son olarak geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Avrupa Birliği'nden Google'a 4,34 milyar euroluk rekor ceza verildiğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.