Uber ürün ve mühendislik departmanlarında çalışan 435 kişiyi işten çıkardı

Yüzde 85'i ABD operasyonunda gerçekleşen işten çıkarmaların, şirketi yeniden düzenleyeceği ve performansı olumlu etkileyeceği belirtildi.
Uber ürün ve mühendislik departmanlarında çalışan 435 kişiyi işten çıkardı

Halka arzdan sonra piyasa değerinin düşüşüyle gündeme gelen Uber, bugün ürün ve mühendislik bölümlerinde çalışan 435 kişiyi işten çıkardığını duyurdu. Ürün ekibinden 170 kişi çıkarılırken mühendislik ekibinden 265 kişinin işine son verildi. 

İşe çıkarılan kişilerin oranı tüm organizasyonla karşılaştırıldığında yüzde 8'e denk geliyor. İşten çıkarmaların şirketin gözde ürünü Eats ve Freight ile bir ilgisinin bulunmadığını da belirtelim. 

Ağustoa başından bu yana şirketin ürün ve mühendislik departmanlarındaki işe alım sürücünü durdurduğunu da belirtmekte fayda var. İşten çıkarmaların yüzde 85'i ABD'de gerçekleşirken yüzde 10'u Asya pasifik operasyonunda gerçekleşti. İşten çıkartmaların sadece yüzde 5'inin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika operasyonlarını etkilediğini de ekleyelim. 

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi'nin yönetim kadrosuna yönelttiği: "Baştan başlayacak olsaydınız, departmanınız bugünkü durumunda mı olurdu?" sorusunun ardından başlayan işten çıkarmalar, Mühendislik ve Ürün Yöneticilerinin bu soruyu yanıtlamak üzere harekete geçtiğini gösteriyor. 

Temmuz ayında da Pazarlama ekibinden 400 kişiyi çıkaran Uber, değeri düşüş yaşadıkça şirketini ve maliyetlerini yeniden gözden geçiriyor olabilir. Uber, yaptığı resmi açıklamada şu anda dünyanın farklı şehirlerinde tam zamanlı olarak toplam 27 bin kişi çalıştırdığına değinirken, işten çıkarmaların şirketi yeniden düzenleyeceğini ve performansı olumlu etkileyeceğini belirtti.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.