E-spor oyuncuları için kişisel koçluk hizmet sunan platform: SenpAI

Geçtiğimiz yıl 20 bin oyuncudan geri bildirim alarak pilot çalışmasını tamamlayan ve sistemini SenpAI olarak değiştiren FalconAI, platformunu kişisel koçluk hizmeti alınabilecek bir yapay zeka platformu olarak konumlandırıyor.
E-spor oyuncuları için kişisel koçluk hizmet sunan platform: SenpAI

İstanbul ve Boston merkezli bir yerli yapay zeka girişimi olan FalconAI'dan sizlere geçtiğimiz yılın Ocak ayında bahsetmiştik. Geçtiğimiz dönemlerde ise yapay zeka destekli Dota 2 koçu RoshAI ve moda ve yapay zekayı buluşturan mobil uygulama FashionI ile karşımıza çıkan FalconAI, RoshAI platformunu baştan aşağıda değiştirerek SenpAI platformunu kullanıma sundu.

Geçtiğimiz yıl 20 bin oyuncudan geri bildirim alarak pilot çalışmasını tamamlayan ve sistemini SenpAI olarak değiştiren FalconAI, platformunu kişisel koçluk hizmeti alınabilecek bir yapay zeka platformu olarak konumlandırıyor. SenpAI platformu e-spor oyuncularının kendilerini geliştirebilmeleri için kişisel bir yol haritası sunmayı hedefliyor.

FalconAI’ın SenpAI için geliştirdiği yapay zeka teknolojileri için ABD'de patent başvurusunda bulunduğunu da ekleyelim. Amatör ve profesyonel e-spor oyuncularının oyun bilgilerini ve oynama becerilerini iyileştirmek için geliştirilmiş bir yapay zeka koçu olan SenpAI, oyuncuların maç verilerini ayrıntılı bir şekilde analiz ediyor ve oyuncuların beceri seviyelerine, oyun tarzlarına ve karakteristik özelliklerine göre onların dijital ikizlerini oluşturuyor.

Platform oyuncuların dijital ikizlerini baz alarak oyuncuların kendilerini geliştirilebilmeleri için yüzde 100 özelleştirilmiş tavsiyelerde bulunuyor. Bu tavsiyeler hem son dönem performansı değerlendirecek şekilde hem de maç özelinde görüntülenebiliyor.

Son dönem performansında tespit edilen zayıf yanların en kolay şekilde iyileştirilebilmesi için bir yol haritası hazırlayan SenpAI, tamamen yapay zeka tarafından yönetilen öğretici video ve kılavuzlar gibi içeriklerle söz konusu yol haritasını destekliyor.

Maç özelindeki tavsiyelerde ise maç verisi 2 boyutlu harita özelinde görselleştirilerek oyunculara saniye bazında gösteriliyor ve oyunculara hata yaptıkları yerler belirtilerek çeşitli öneriler yapılıyor. Şu an için League of Legends oyunu içn hizmet sunan SenpAI, ilerleyen dönemlerde Dota-2 gibi diğer e-spor odaklı oyunları da platformunda dahil edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.