Instagram yeni mesajlaşma uygulaması Threads ile yine Snapchat'ten rol çalıyor

Kullanıcıların arkadaşlarıyla otomatik olarak konum paylaşımında bulunan Threads, hız ve pil ömrü gibi bilgilere de yer verirken Instagram'ın düzenleme araçlarını kullanarak metin, fotoğraf ve video mesajlaşma özelliklerini de kullanacak

Geçtiğimiz aylarda gelecek planlarını açıklarken gizliliğe odaklanacağını duyuran Facebook, Threads isminde yeni bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışıyor. Threads kullanıcıların arkadaşlarıyla anlık ve samimi paylaşımlar yapmasını sağlıyor. 

Instagram'a eşlik etmesi beklenen Threads uygulaması, kullanıcıların arkadaşlarıyla otomatik olarak konum paylaşımında bulunurken, hız ve pil ömrü gibi bilgilere de yer verecek.  Öte yandan uygulama, Instagram'ın düzenleme araçlarını kullanarak metin, fotoğraf ve video mesajlaşma özelliklerini de bünyesinde bulunduracak. 

Instagram'daki "yakın arkadaşlar" listenizle paylaşım yapabilmeniz için geliştirilen Threads, şu an için sadece Facebook çalışanları arasında test ediliyor. 

Mayıs ayında Direct uygulamasını yayından kaldıran Instagram, kullanıcıların Instagram ana uygulaması ve Direct arasında geçiş yapmaktan hoşnut olmadığını dile getirmişti. Ancak şirket mesajlaşma uygulamalarına olan ilgisini tamamen yitirmedi. Direct çalışanları Facebook Messenger'daki yerini alırken, Facebook da Messenger, Instagram ve WhatsApp uygulamalarını birleştiren bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışamaya devam etti. 

Bu arada şimdilik test aşamasında olan Threads'in yakın arkadaşlara odaklanarak Snapchat'in kullancı tabanında yakaladığı etkileşimi elde etmeye çalıştığını söyleyebiliriz. Zira ortalama bir Snapchat kullanıcısı Instagram kullanıcılarına oranla uygulama içinde daha fazla vakit geçiriyor. Şimdiye kadar Hikayelerden Filtrelere kadar Snapchat'in birçok özelliğini kopyalayan Facebook, şimdi de uygulamanın güçlü kalesi olan mesajlaşma konusunda yeni bir rekabet alanı yaratıyor. 

Kullanıcılar arasında ve Instagram'daki yakın arkadaşlar listesiyle otomatik ve anlık paylaşımlar yapacak olan Threads, düzenli olarak durum paylaşımlarınızı güncelleyecek. Aynı şekilde arkadaşlarınızın gerçek zamanlı olarak konum ve hızınıza erişmesini sağlayacak. 

Mesajlaşma odağında bir ürün olarak konumlanan Threads, Instagram'ın mesajlaşma özelliğiyse de benzerlik gösteriyor. Arkadaşlarınızdan gelen mesajlar akışın merkezinde görünürken, çevrimiçi olan arkadaşlarınızın yanında yeşil bir nokta beliriyor. Bu arada arkadaşınızın yakın zamanda paylaştığı Hikayeler'e de Threads üzerinden erişmeniz mümkün. Aynı zamanda Kamera özelliğine de sahip olan Threads, yakın arkadaşlarınızla fotoğraf ve video paylaşımı yapmanıza imkan tanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.