Facebook, yeni Haberler sekmesini yönetecek gazeteciler arıyor

ABD ve Londra ofislerinde konumlanan 3 iş ilanı paylaşan Facebook, haber küratörü olması için deneyimli gazeteciler aradığını duyurdu.
Facebook, yeni Haberler sekmesini yönetecek gazeteciler arıyor

Facebook yayına alacağı yeni Haberler sekmesi için işe almak üzere gazeteciler arıyor. Uzun süredir platformundaki yalan haberler yüzünden eleştirilen şirket, itibarını iyileştirmek adına bu adımı atıyor olabilir. 

Facebook bu konuda 3 iş ilanı paylaşarak haber küratörü olması için deneyimli gazeteciler aradığını duyurdu. Haber küratörleri, platformdaki yayıncıların içerikleri arasından seçtikleri günün önemli haberlerini yayınlayacak, haber etkinlikleri için planlar geliştirecek, haber stratejisi departmanını bilgilendirmek için veri analizi yapacak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için ürün ekipleriyle çalışacak.

Belirtilen açık pozisyonların ikisi ABD'de yer alırken, bir diğeri Londra'da konumlanıyor. Başvuracak kişilerin dört yıllık lisans mezunu olması beklenirken, habercilik alanlarında 5 yıldan fazla deneyim sahibi olması da isteniyor. Mükemmel seviyede haber muhakemesine sahip olması beklenen bu adaylarda dijital habercilik deneyimi de aranıyor. 

Kurulacak olan ekibin az sayıda kişiden oluşması bekleniyor. Şimdilik Facebook'un bu konuda kaç gazeteciyi işe alacağı belirsizliğini korurken, ekibin 10 kişiden az olacağı öngürülüyor. Bu noktada Apple News ekibinin 30 kişiden oluştuğunu hatırlatalım. 

Bu arada Facebook'un gazeteciler ekibinin en çok okunan haberler kategorisi için makaleler seçmekle görevli olacağını belirtelim. Dolayısıyla gazetecilerin görevi içerik üretmekten çok kürasyon olarak konumlanıyor. Sekmede yer alan kategorilerin ise çoğunlukla algoritma tarafından belirleneceğini de ekleyelim. Algoritma yapacağı bu belirlemede insanların takip ettiği sayfalar ve hali hazırda paylaştığı ya da etkileşime girdiği haberleri dikkate alacak. 

Ekibin başında ise Facebook'un haber ortaklıkları direktörü Campbell Brown yer alıyor. Ancak ekip, yayıncıları platforma ekleyen ekipten bağımsız olarak çalışacak. 

Şirketin, Ekim ayının sonlarına doğru ABD'de yayınlanması beklenen yeni Haberler sekmesine The New York Times ve The Washington Post büyük yayıncıları eklemek için elinden geleni yaptığını belirtmekte de fayda var. Hatta şirket, yayıncıların içeriklerini 3 yıl boyunca Facebook'ta yayınlaması için yıllık 3 milyon dolara varan tekliflerde bulunuyor. 

Facebook'taki algoritma değişiklikleri ve gelir dengesizliği nedeniyle uzun süredir şirketle gergin ilişkiler yaşayan yayıncıların, sosyal ağın yayıncı içeriklerini önceliklendirmesiyle birlikte fikirlerini değiştirmesi mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.