Harçlık platformu Manibux, Pytch Ventures’tan yatırım aldığını duyurdu

Yerli bir harçlık platformu olarak hizmet veren Manibux, bugün paylaşılan bilgilere göre Avrupa’da faaliyet gösteren Pytch Ventures’tan yatırım aldı.
Harçlık platformu Manibux, Pytch Ventures’tan yatırım aldığını duyurdu

Çocuklara harçlık vermeyi dijital bir hale getiren Manibux'tan ilk olarak 2017 yılının Şubat ayında sizlere bahsetmiştik. 2017 yılının Temmuz ayında ise Mustafa Sandal'ın da katıldığı turda 2 milyon dolar değerlemeyle yatırım alan girişim, yeni bir yatırım haberi ile karşımızda.

Yerli bir harçlık platformu olarak hizmet veren Manibux, bugün paylaşılan bilgilere göre Avrupa’da faaliyet gösteren Pytch Ventures’tan yatırım aldı. Söz konusu yatırım ile birlikte Pytch Ventures’u temsilen Pierre Thiercelin Manibux yönetim kuruluna katıldı.

Pierre Thiercelin özellikle Manibux'ın yurt dışında faaliyete geçmesi adına girişime stratejik destek sağlayacağını da ekleyelim. 2 milyon değerleme ile yatırım alan Manibux'ın ne kadar yatırım aldığı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Alınan yatırımı yurt dışına açılım çalışmaları için harcayacak olan Manibux özellikle B2B alanında okullarla yaptığı anlaşmalarla 2019 yılının ilk 6 ayında kullanıcı sayısını 5 kat, harçlık yükleme hacmini 10 kat ve kullanıcı tabanlı gelirlerini de 16 kat artırmayı başardı.

Hatırlatmak gerekirse Manibux'ın Teknoloji ve İnsan Kolejleri (TINK) ve Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı ile iş birliğine gittiğini sizlere daha önce aktarmıştık.

2019 yılında Endeavor ScaleUp programına da dahil olan Manibux, yaklaşık 30 bin ailenin çocuklarına güvenli bir şekilde harçlık göndermesini sağlarken aynı zamanda çocukların finansal okuryazarlık konularında kendilerini geliştirmelerini destekleyen çözümler de sunuyor.

Önümüzdeki aylarda bankalarla yaptığı iş birlikleri sayesinde sanal kumbara gibi servisleri de hayata geçirmeyi planlayan Manibux, ailelerin ve çocukların tüm finansal iletişimini yönetecekleri, raporlar alacakları, oyunlaştırmalarla parayı yönetmeyi öğretecekleri bir platforma dönüşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.