Huawei, yılın ilk yarısında 58,3 milyar dolar gelir elde etti

Huawei, Nisan -  Haziran aylarını kapsayan çeyrekte 32,2 milyar dolar gelir elde etti.
Huawei, yılın ilk yarısında 58,3 milyar dolar gelir elde etti

2019 yılında teknoloji dünyasında en çok konuşulan firmalardan biri haline gelen Huawei, aylar sonra olumlu bir haber ile karşımıza çıktı. Huawei'in 2019 yılında karıştığı skandallara bakacak olursak Casusluk skandallarırakiplerinin ürünlerini kopyalamareklam çalışmalarında yapılan hilelerİngiltere Savunma Bakanı'nın Huawei yüzünden görevden alınması, ABD'nin Huawei telekomünikasyon ekipmanlarının ABD şirketleri tarafından kullanılmasını yasaklaması ve şirketin akıllı telefonlarında izinsiz reklam yayınlaması karşımıza çıkıyor.

Kısacası günümüzün en önemli teknoloji üreticilerinden biri olan Huawei, oldukça zor bir dönemden geçiyor. İlginç olan ise şirketin zor bir dönem geçirmesine rağmen akıllı telefon satışlarından elde ettiği geliri artırmış olması. Paylaşılan bilgilere göre Huawei, NisanHaziran aylarını kapsayan çeyrekte 32,2 milyar dolar gelir elde etti.

Bir önceki çeyreğe oranla gelirlerini yüzde 23 oranında yükselten Huawei, yılın ilk 6 ayında ise 58,3 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin net kâr marjının 58,3 milyar dolar gelirin yüzde 8,7'si olduğunu da ekleyelim. Yılın ilk yarısında 118 milyon ünite akıllı telefon satışı yapan Huawei, çeyrek başına 59 milyon ünite akıllı telefon sattı.

Bir önceki yıla oranla Huawei'in akıllı telefon satışlarının yüzde 24 oranında artığını da ekleyelim. Huawei'İn tüketiciye odaklandığı birimi ise yılın ilk yarısında 32,1 milyar dolar gelir elde etti. 32,1 milyar dolarlık gelirin şirketin toplam gelirinin yüzde 55'i olduğunu da belirtelim. Konu ile ilgili bir açıklama da paylaşan Huawei başkanı Liang Hua, şirket gelirlerinin Mayıs ayında oldukça hızlı bir şekilde artığını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.