Huawei, Apple Watch'ın kalp atış hızı sensörünü tedarikçiler üzerinden kopyalamaya çalıştı

Huawei, Apple Watch'ın kalp atış hızı sensörünü tedarikçiler üzerinden kopyalamaya çalıştı

Geçtiğimiz Aralık ayında Huawei CFO'su Meng Wanzhou'nun ABD’nin İran‘a yönelik olarak uyguladığı yaptırımlarını delmesi nedeniyle Kanada'da tutuklandığını sizlere aktarmıştık. Aralık ayında başlayan bu süreç başka tutuklamalar ve casusluk haberleri ile devam etti.

Bugün yeni bir skandal ile karşımıza çıkan Huawei'in Apple Watch'ın kalp atış hızını ölçmek için kullandığı kalp atış hızı sensörünü kopyalamaya çalıştığı ortaya çıktı. The Information tarafından paylaşılan rapora göre Huawei mühendisleri Apple'ın tedarikçileri aracılığı ile Apple Watch'ın kalp atış hızı sensörü ile ilgili detaylara ulaşmaya çalıştı.

Huawei'in ulaştığı tedarikçiler arasında Foxconn'un montaj hattında çalışan kişiler bile yer alıyor. Paylaşılan bilgilere göre Huawei, Apple ürünlerinde kullanılan parçalar, Apple Watch'ın kalp atış hızı sensörünü ve MacBook Pro modellerinde kullanılan bağlantı kabloları ile ilgili bilgi toplamaya çalıştı.

Apple'ın mevcut ve eski çalışanlarının yaptığı açıklamalara göre ortaya çıkan bilgiler, Huawei'in özellikle Çin'deki tedarikçiler aracılığı ile rakiplerinin teknolojilerine ulaşmak için kullandığı bir dizi taktiğin parçası. Raporun ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yayınlayan Huawei sözcüsü, iddiaları reddetti. Apple'ın konu ile ilgili resmi bir açıklama yayınlamadığını da ekleyelim. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.