Huawei'in veliahtı Kanada'da tutuklandı!

Hem Çin'in hem de dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden olan Huawei, güne bir skandalla başladı. Huawei CFO'su ve aynı zamanda Huawei'in kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei'nin kızı da olan Meng WanzhouThe Globe and Mail'in paylaştığı bilgilere göre 1 Aralık Cumartesi günü Kanada'da tutuklandı.

Paylaşılan bilgilere göre Huawei CFO Meng Wanzhou, ABD'nin İran'a yönelik olarak uyguladığı yaptırımlarını delmesi nedeniyle tutuklandı. Haberlerin ortaya çıkmasının ardından konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan Kanada Adalet Bakanlığı, Meng Wanzhou'nun tutuklandığını doğruladı.

Duruşma Cuma günü

Kanada Adalet Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgiler arasında Meng Wanzhou'nun kefalet duruşması yarın yani 7 Aralık Cuma günü gerçekleşeceği de bulunuyor. Meng Wanzhou'nun tutuklanması ile ilgili bir yayın yasağı olması nedeniyle Adalet Bakanlığı'nın daha fazla bilgi paylaşmadığını da ekleyelim.

Huawei ve ABD'nin geçtiğimiz Nisan ayında benzer bir haber ile karşımıza çıktığını da hatırlatalım. ABD, Nisan ayında İran'a yönelik yaptırımları ihlal ettiği gerekçesi ile Çin merkezli Huawei yönelik soruşturma da açmıştı. Hatırlatmak gerekirse başka bir Çin merkezli teknoloji devi olan ZTE, İran ve Kuzey Kore'ye teknoloji satması nedeniyle ABD tarafından 1,2 milyar dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.