Londralılar evsizler için temassız bağış yapacak

İngiltere temassız ödemenin başarıya ulaştığı örnek ülkelerden biri, ülkenin başkenti Londra da bu vizyonla temassız bağış noktaları oluşturarak evsizler için bağış toplamaya başladı.
Londralılar evsizler için temassız bağış yapacak

Özellikle kart sahipleri tarafından İngiltere'de sıkça kullanılan temassız ödeme seçenekleri, bu sefer bağış amacıyla kullanılmaya başlandı. TAP London isimli bağışa aracılık eden kuruluşun çabasıyla hayata geçirilen projede, temassız ödeme ile kullanıcılar evsizlere yardım edebilecek.

Hem İngiltere için yaklaşan dini tatiller öncesi hem de kış aylarının gelmesiyle birlikte evsizlere yardım amacıyla yürütülen kampanyaların sayısı artıyor. Geçen yıl Londralılardan 200 bin Pound bağış topladıklarını belirten TAP London, bu yıl temassız ödeme sayesinde bu rakamı artırmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Kart sahipleri Londra şehrinin farklı yerlerine kurulan noktalara giderek kartlarını temassız olarak okutup kolayca bağış yapmaya başladı bile. Londra'nın farklı yerlerinde kurulan 35 noktada temassız ödeme ile bağış toplayan yardım kuruluşu, toplanan miktarı 22 STK arasında bölüştürecek. TAP London, bağış miktarını 3 Pound olarak belirlemiş. Kısacası bu tutar temassız bağışa yönelik olması açısından ufak bir bedel olarak belirlenmiş.

Yardım projesi, Londra Belediyesi'nin de desteğini almış durumda. Aslında belki de en önemli detay bu çünkü temassız bağış noktaları sokaklara yerleştirilmiş durumda ve şehre yayılmasında belediyenin katkısı olduğunu tahmin etmek güç değil. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan'ın da projeye olan desteği ve belediye binasındaki bir bağış noktasıyla projeye başlaması belediyenin bu yardım organizasyonuna desteğini gösteriyor.

Ülkemizde de Bankalararası Kart Merkezi benzer temassız bağış çalışmaları yapmış ve benzer bağış kioskları üretmişti. Ancak Londra'daki örnek, temassız bağışın şehrin geneline yayılması ile farklı ve ilgi çekici bir örnek oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.