Yüz değiştirme uygulaması FaceApp, hem App Store hem de Google Play Store'da rekor kırdı

Hem yerli hem de yabancı birçok ünlünün ve fenomenin kendi fotoğraflarının daha yaşlı ya da daha genç hallerini paylaşması FaceApp'in popülaritesini artırdı.
Yüz değiştirme uygulaması FaceApp, hem App Store hem de Google Play Store'da rekor kırdı

Daha önce yüz değiştirme ve efekt için en iyi 10 uygulamayı liste halinde sizlerle paylaşmıştık. O listede bulunan uygulamalardan biri olan FaceApp, son birkaç gündür sosyal medyada ciddi anlamda gündem konusu oldu. Hem yerli hem de yabancı birçok ünlünün ve fenomenin kendi fotoğraflarının daha yaşlı ya da daha genç hallerini paylaşması bu popülaritenin artmasında önemli bir rol oynadı diyebiliriz. Velhasıl bu noktada da sosyal medyanın gücünü görmek mümkün. 

FaceApp nedir?

Öncelikle FaceApp'in nasıl kullanıldığından bahsedelim. Uygulama hem App Store hem de Google Play Store'da ücretsiz olarak bulunuyor, ancak uygulama içi satın almalar da mevcut. Aslında genelde baktığınızda FaceApp'in birçok özelliğini ücretsiz olarak kullanamıyorsunuz, zira denemek istediğiniz çoğu efekt pro sürümde yer alıyor. Pro sürümü kullanmak içinse 1 aylık 23,99 TL, 12 aylık 122,99 TL ya da ömür boyu kullanım için 269,99 TL ödemeniz gerekiyor. Uygulamayı cihazınıza indirdikten ve gerekli izinleri verdikten sonra da ücretsiz olan tüm efektleri kullanabiliyorsunuz. Bu ücretsiz efektlerden biri de uygulamayı şu anda popüler hale getiren yaşlandırma efekti. 

FaceApp'teki yaşlandırma efektinin bu kadar sevilme nedenlerinden biri de gerçeğe çok yakın görüntülerin ortaya çıkıyor olması. Sosyal medyaya göz gezdirdiğimizde kendini FaceApp kullanarak yaşlandıran birçok kişi babasına, annesine, dayısına vb. akrabalarına benzediğini söylüyor, gerçekten de bu paylaşımlar aile üyeleri için bile kafa karıştırıcı olabiliyor. FaceApp'in yaşlandırma efekti konusundaki başarısı tartışılmaz olsa da Sensor Tower'ın verileri, yukarıda da bahsettiğimiz gibi sosyal medyanın girişimler üzerinde de ne kadar etkili olduğunu kanıtlıyor.

Sensor Tower'a göre FaceApp'in bu ay iOS cihazlar için indirilme sayısı 400 binden fazla, Android cihazlar içinse bu sayı 2 milyonu geçiyor. Ancak uygulamadan elde edilen gelir iOS için 300 bin dolar iken, Android'den elde edilen gelir karşımıza 200 bin dolar olarak çıkıyor. Bu da Android kullanıcılarının FaceApp'i daha fazla ücretsiz olarak kullandığı anlamına geliyor. Zira geçtiğimiz aylarda stabil bir indirilme sayısına sahip olan uygulamanın 12 Temmuz'dan sonra ciddi bir yükselişte olduğunu görebiliyoruz.

Ayrıca App Store'a baktığımızda bugün aranan en çok uygulama FaceApp olarak karşımıza çıkıyor, onu ise "yaşlandırma programı" kelime grubu izliyor. 

FaceApp'i iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.