Uber'in Asyalı rakibi Grab, 300 milyon dolar ek yatırım aldı

Uber'in Güneydoğu Asya'daki rakibi Grab, H Serisi yatırım turunda global bir bağımsız yatırım yönetim şirketi olan Invesco'dan 300 milyon dolar yatırım aldı.
Uber'in Asyalı rakibi Grab, 300 milyon dolar ek yatırım aldı

Uber'in Güneydoğu Asya'daki rakibi Grab, H Serisi yatırım turunda global bir bağımsız yatırım yönetim şirketi olan Invesco'dan 300 milyon dolar yatırım aldı. Grab, aldığı ek yatırımla bölgedeki genişlemesini daha da hızlandırmayı hedefliyor.

Grab'in bugüne kadar aldığı yatırım miktarının 9 milyar doların üzerine çıktığını da belirtelim. Böylelikle Grab'i gelmiş geçmiş en çok yatırım alan şirketlerden biri olarak nitelendirmek mümkün hale geliyor. Geçtiğimiz aylarda SoftBank Vision Fund'dan 1,46 milyar dolar yatırım alan Grab, 2018 sonunda da Yamaha'dan 150 milyon dolar yatırım almıştı.

Her ne kadar Grab böylesine bir büyümeye sahip olsa da hizmetini Güneydoğu Asya dışına çıkarmıyor ve bölgede lider olmayı hedefliyor. Zira şirket, 2018'in mart ayında da Uber'in Güneydoğu Asya'daki operasyonunu devralmıştı. Ancak Grab'in unuttuğu küçük bir nokta var diyebiliriz.

Şirketin yine Güneydoğu Asya'da faaliyet gösteren Endonezyalı rakibi Go-Jek de tıpkı Grab gibi ciddi bir yükselişe sahip. Ancak yine de Go-Jek'in katetmesi gereken mesafe olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Grab'in aldığı toplam yatırım miktarı 9 milyar doların üzerindeyken, Go-Jek'in aldığı toplam yatırım miktarı 3 milyar doların üzerinde. Endonezya'da güçlü bir varlığa sahip olan Go-Jek'in Vietnam'da, Tayland'da ve Singapur'da genişlemesi Grab'in gözünü korkutmaya yetiyor ve şirket aldığı yatırımları bölgedeki varlığını güçlendirmek için harcıyor. 

Sonuç olarak Uber bölgedeki hizmetlerini durdurmuş olsa da Grab ve Go-Jek gibi iki büyük şirketin varlığı, Asya'nın sürüş endüstrisi konusunda ne kadar iddialı olduğunu gözler önüne seriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.