Uber, Güneydoğu Asya'daki operasyonunu rakibi Grab'e devrediyor

Uber, Güneydoğu Asya'daki operasyonunu rakibi Grab'e devrediyor

Geçtiğimiz haftalarda, Uber'in Güneydoğu Asya'daki operasyonunu rakibi Grab'e devretmeye hazırlandığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Uber ve Grab arasında imzalanan anlaşmayla devretme işleminin artık resmi olarak gerçekleştiğini söyleyebiliriz.

Uber, 640 milyon kişilik bir nüfusa hitap eden Güneydoğu Asya operasyonlarını bölgedeki en büyük rakiplerinden Grab'e devretti. Şirket, Güneydoğu Asya operasyonunu bölgede söz sahibi olan Singapurlu araç paylaşım şirketi Grab‘e sattıktan sonra, bu satış karşılığında bugünkü değeri 6 milyar dolar olan Grab şirketinden yüzde 27,5 oranında hisse alacak.

Uber'in CEO'su Dara Khosrowshahi, satışla ilgili yaptığı açıklamada, bu satışın Uber'in ürünlerine ve teknolojisine yoğun yatırım yaptıkları bu dönemde büyüme planları konusunda onlara yardımcı olacağını belirtti.

Bu satışın, Uber operasyonlarının rakipleri tarafından ilk satın alınması olmadığının altını çizelim. Uber’in Çin operasyonu, Ağustos 2016’da rakibi olan Çinli araç çağırma servisi Didi Chuxing tarafından satın alınmıştı. Bu satıştan sonra da küresel pazarda Uber‘in önüne geçmek isteyen Didi, ABD’de Lyft, Hindistan’da ise Ola ile anlaşmalar yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.