Siri'nin eski patronu Bill Stasior: "Günümüzün akıllı asistanlarının bizi gerçekten anlayabilmeleri için uzun bir yol katetmeleri gerekiyor"

Siri'yi geliştiren birimin daha önce başında yer alan Bill Stasior, sanal asistanlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu
Siri'nin eski patronu Bill Stasior:

Apple, 3 Haziran tarihinde düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) sanal asistanı olan Siri ilgili önemli bir yenilik yayınladı. Neural text to speech (Neural TTS) geliştirilmesi sayesinde artık Siri ile okunan metinlerin gerçeğe çok daha yakın bir ses tonu ile okunabildiğini sizlere aktarmıştık.

Bugün ise Siri'yi geliştiren birimin daha önce başında yer alan Bill Stasior, sanal asistanlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mayıs ayında Apple'dan ayrılan Bill Stasior, şu an Avellino Labs firmasında çalışıyor. Business Insider'a açıklamalarda bulunan Stasior, günümüzün dijital akıllı asistanlarının bizi gerçekten anlayabilmeleri için hala çok uzun bir yol katetmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Sanal asistanlar tarafından insan konuşmasının doğal olarak anlaşılmamasının temel nedeninin asistanların sadece belirli görevler yapmak için geliştirilmeleri olduğunu savunan Stasior, asistanların genel olarak insanların ne yaptığı konusunda herhangi bir fikirleri olmadığını da dile getirdi. 

Sanal asistanların hızlı bir şekilde geliştiğini fakat bunun henüz yeterli olmadığını belirten Stasior, sanal asistanların hala insanlara tamamen anlayabilmeleri için uzun bir zamana ihtiyaç duyduklarını da dile getirdi. Sanal asistanların sadece Siri'den ibaret olmadıklarını da hatırlatalım. 

Google geçtiğimiz ay sanal asistanı olan Google Asistan'ın anlama ve işlem kapasitesini 10 katına kadar artıracağını açıkladı. Amazon ise sanal asistanı olan Alexa destekli yeni Echo Show ürününü geçtiğimiz aylarda duyurdu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.