Otonom araç firması Aurora, Tesla'nın en büyük yatırımcısının da aralarında olduğu gruptan 600 milyon dolar yatırım aldı

Şirketin değerlemesinin alınan yeni yatırımla birlikte 2,5 milyar dolara ulaştığını da hatırlatalım.
Otonom araç firması Aurora,  Tesla'nın en büyük yatırımcısının da aralarında olduğu gruptan 600 milyon dolar yatırım aldı

Otonom araç girişimi Aurora, B Serisi yatırım turunda 600 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesinin alınan yeni yatırımla birlikte 2,5 milyar dolara ulaştığını da hatırlatalım.

Aurora Innovation'ın 600 milyon dolar topladığı yatırım turuna Hyundai ve Kia gibi otomotiv devleri de katıldı. Ayrıca Elon Musk'tan sonra Tesla'nın en büyük hissedarlarından biri olan ve 221 milyar dolarlık İskoçya merkezli fonun başkanı olan Baillie Gifford da yatırım turunda karşımıza çıkan bir diğer isim oldu. Ancak, şirket Gifford'un hisselerinin büyüklüğü hakkında yorum yapmaktan kaçındı ve adı Aurora Innovation tarafından yapılan duyuruya dahil edilmedi.

Yeni yatırımlarla birlikte B Serisinin 700 milyon doları geçtiğini söylemek bugün. Ayrıca şirketin bugüne kadar 1 milyar dolardan fazla yatırım aldığını da hatırlatalım. Kia ve Hyundai, bu yatırım turuyla Amazon, Sequoia Capital, Geodesic, Shell Ventures ve önceki yatırımcılarla, Fiat Chrysler gibi otomobil üreticileriyle çok sayıda ortaklık kurdu.

2017 yılında kurulan Aurora Innovation'ın Pittsburgh, Palo Alto ve San Francisco'daki ofislerinde 200'ün üzerinde çalışanı bulunuyor. Ayrıca Aurora Innovation'ın mayıs ayında, otonom otomobillerde kullanılan lidar radar sistemleri geliştiren bir şirket olan Montana merkezli Blackmore'u satın aldığını hatırlatalım. Bu satın almadan sonra Blackmore'un ekibini koruyacağının ve Aurora'nın Palo Alto, San Francisco ve Pittsburgh'daki mühendisleri ile iş birliği yürüteceğinin bilgisi paylaşılmıştı. Blackmore, bugüne kadar BMW i Ventures ve Toyota AI Ventures dahil olmak üzere 21.5 milyon dolarlık bir fon sağlamak için iki tur finanse etmişti.

Şubat ayında da Amazon'dan yatırım alan Aurora Innovation'ın geçtiğimiz günlerde Volkswagen'le olan iş birliğini sonlandırdığını ve ancak iki tarafın da bu konuda açıklama yapmaktan kaçındığını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.