2018 yılında 2,7 milyon yeni mobil oyun yayınlandı

Mobil uygulamalar ve oyunlar özelinde analizler yapan App Annie, mobil oyunların performansı ile ilgili yeni bir rapor yayınladı.
2018 yılında 2,7 milyon yeni mobil oyun yayınlandı

Her geçen gün daha popüler bir hale gelen mobil oyun sektörü hızla büyümeye devam ediyor. Mobil uygulamalar ve oyunlar özelinde analizler yapan App Annie, mobil oyunların performansı ile ilgili yeni bir rapor yayınladı. Paylaşılan rapora göre 2018 yılında uygulama mağazaları içinde harcanan bedelin yüzde 74'ü mobil oyunlar için harcandı.

Mobil oyunlar için yapılan harcamaların yüzde 95'inin uygulama içi harcamalar olduğunu yüzde 5'inin ise ücretli oyunlar için olduğunu da ekleyelim.

2018 yılında yapılan mobil uygulama indirmelerinin ise yüzde 33'ünü oyunlar oluşturuyor. Rapora göre akıllı telefon ile geçirdiğimiz zamanın yüzde 10'unu mobil oyun oynamak için harcıyoruz. App Annie'nin paylaştığı bilgilere göre mobil oyun etkileşimi geçtiğimiz yıla oranla yüzde 10 oranında arttı.

Rapora göre Google Play aracılığı ile daha fazla oyun ve uygulama indirilse de, App Store aracılığı ile daha fazla para harcanıyor. App Annie tarafından paylaşılan bilgilere göre mobil uygulamalar için yapılan harcamaların yüzde 64'ü App Store üzerinden harcanıyor. 

Paylaşılan rapora göre geçtiğimiz yıl toplamda 2,7 milyon oyun kullanıma sunuldu. Bu oyunların 1,6 milyonu Google Play, 1,1 milyonu ise App Store üzerinden kullanıcılar ile buluştu. Kullanıcıların mağaza içinde para harcama alışkanlığı ise 2017 yılına oranla yüzde 15 oranında arttı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.