Cbot, bankacılık sektörü için geliştirdiği yeni chatbotunu tanıttı

Cbot bankacılık sektörü için geliştirdiği yeni chatbotunu Avrupa Dijital Bankacılık Zirvesi’nde tanıttı.
Cbot, bankacılık sektörü için geliştirdiği  yeni chatbotunu tanıttı

Yapay zekaya odaklanan ve chatbot çözümleri sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Cbot'tan ilk olarak geçtiğimiz yılın Haziran ayında sizlere bahsetmiştik. Cbot bankacılık sektörü için geliştirdiği yeni chatbotunu Avrupa Dijital Bankacılık Zirvesi’nde tanıttı.

Cbot’un Avrupa’da faaliyet gösteren bankalara sunduğu yeni bankacılık chatbotu diyalog bankacılığında mevcut mekanik ve statik arayüzlerin ötesine geçerek daha hızlı ve daha insancıl bir deneyim sunmayı hedefliyor. Cbot'un chatbotu diyalog akışlarını müşteri deneyimi perspektifiyle tasarlıyor ve hesaplamalar, grafikler, haritalar, görseller ile zenginleştiriyor.

Müşterileri anlamada yüksek bir hassasiyete sahip olan bu chatbot, kullanıcıların önceki deneyimlerinden yararlanarak tam olarak ne istediklerini kolaylıkla tespit edebiliyor.

Yapay zeka temelli ve Cbot'un kendi geliştirdiği NLP teknolojisine sahip olan chatbot, İngilizcede doğal insan cümlelerini, yazım hatalarını, eş anlamlı kelimeleri, nüansları anlayabiliyor ve ilgili cevapları müşteriyle rahatlıkla paylaşabiliyor. 

Cbot’un bankacılık chatbotu müşterisinin ne istediğini doğal sohbet ifadeleri ile birlikte yüzde 95’in üzerinde doğruluk oranı ile anlayabiliyor. Cbot’un chatbotunun müşterilerinizin zaten kullanmakta olduğu kanallarla entegre bir şekilde çalışabileceğini de ekleyelim.

Kısacası müşterileriniz herhangi bir bankacılık sorusunu veya talebini size Whatsapp, Google RCS üzerinden yazabilir veya sizinle Google Asistan, Alexa üzerinden konuşabilir. Bankalar için ideal chatbot kurma konusunda çeşitli zorluklarla karşılaştıklarının da altını çizen Cbot Kurucu ve CEO’su Mete Aktaş, bu sürecin rahatlıkla atlatılabilmesi için banka ve 3. partilerlerin uyumlu çalışması gerektiğini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.