PayU, iyzico'yu 165 milyon dolara satın aldı [Son Dakika]

Barbaros Özbugutu ve Tahsin Isın tarafından kurulan iyzico, 6 yıllık serüvenin ardından rakibi konumunda olan PayU tarafından satın alındı.
PayU, iyzico'yu 165 milyon dolara satın aldı [Son Dakika]

iyzico'nun Türkiye ödeme sistemleri pazarında yerini aldığını sizlere 2013 yılının Nisan ayında aktarmıştık. Ülkemizin önemli girişimleri arasında yer alan ve Wired UK tarafından İstanbul'un en gözde 10 girişimi arasında da seçilen iyzico, geçtiğimiz dönemlerde pek çok yatırım haberi ve satış görüşmesi ile de karşımıza çıkmıştı. 

iyzico toplam 28 milyon dolar yatırım almıştı

Hatırlatmak gerekirse iyzico, IFC, Vostok Emerging Finance, Amadeus Capital Partners, 212, Pachicle Invest, Speedinvest ve Beenos Partners’tan toplamda 4 turda toplamda 28 milyon dolarlık yatırım da almıştı. Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018’de en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında da yer alan ve geçtiğimiz yılın Haziran ayında Doğu Avrupa'ya açılan iyzico'nun PayU tarafından satın alınabileceği uzun süredir konuşuluyordu.

Barbaros Özbugutu ve Tahsin Isın tarafından kurulan iyzico, 6 yıllık serüvenin ardından rakibi konumundaki PayU tarafından 165 milyon dolara satın alındı. Paylaşılan bilgilere göre PayU, iyzico’nun çoğunluk hisselerini satın alarak stratejik bir ortaklığa imza attı. 

Söz konusu satın alma ile birlikte Türkiye'nin PayU’nun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesi içerisinde Polonya’dan sonraki en büyük ikinci pazarı haline geldiğini de ekleyelim.

iyzico Kurucu Ortağı Barbaros Özbuğutu, PayU GPO CEO’su Mario Shiliashki, iyzico Kurucu Ortağı Tahsin Isın

PayU olarak yerel piyasalardaki konumunu sağlamlaştırma ve faaliyet gösterdikleri hızlı büyüyen tüm pazarlarda bir numaralı ödeme sağlayıcısı olma hedefi kapsamında iyzico’yu bünyelerine kattıklarını dile getiren PayU GPO (Global Payment Organization) CEO’su Mario Shiliashki, iyzico kurucuları Barbaros ve Tahsin’le beraber tüm iyzico takımının PayU ekibine katılmasından dolayı çok mutlu olduklarını da paylaştı.

Satın almanın tamamlanması ile beraber kurucu ortaklar Barbaros Özbuğutu ve Tahsin Isın şirket yönetimindeki görevlerine devam ederken iyzico ekibi, PayU’nun Türkiye operasyonlarını da devralacak. Satın alma ile ilgili açıklamalarda bulunan iyzico kurucu ortağı Barbaros Özbuğutu, bugünün iyzico için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ve 2013 yılında ortağı Tahsin’le iyzico’yu Türkiye’nin her yerindeki KOBİ’lerin online ödeme almasını mümkün kılmak hedefi ile kurduklarını paylaştı.

3 kişi olarak başladıkları bu hayalin 150 kişilik bir ekibe, milyarlarca liralık işlem hacmine sahip, ülkemizin e-ihracat menzilini 1,5 katına çıkaran Türkiye’nin en başarılı teknoloji şirketlerinden birine dönüştüğünün de altını çizen Özbuğutu, iyzico olarak hedeflerinin Türkiye’de ve bulundukları bölgede finansal hizmetleri herkes için daha ulaşılabilir kılmak ve bu sayede Türkiye’nin en büyük 5 finans şirketi arasına girmek olduğunu da paylaştı. 

Son olarak anlaşmanın, düzenleyici ve denetleyici kurumların onayına istinaden önümüzdeki aylar içerisinde tamamlanmasının beklendiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.