Apple otonom araç şirketi Drive.ai'yi satın almaya hazırlanıyor

Apple, satın alma kapsamında Drive.ai çalışanlarını şirkete dahil edecek ancak Drive.ai'nin fikri mülkiyet haklarını satın almayacak. 
Apple otonom araç şirketi Drive.ai'yi satın almaya hazırlanıyor

Otonom araçlar konusunda çalışmalarına devam eden Apple, otonom araçlar için yapay zeka üzerinde çalışan Drive.ai girişimini satın almaya hazırlanıyor. Satın alma kapsamında girişimin çalışanlarını kendi bünyesine dahil etmek üzere hareket eden Apple, Drive.ai'nin fikri mülkiyet haklarını satın almayacak. 

Apple'ın Drive.ai'yi satın almak için ne kadarlık bir ödeme yapacağı ise belirsizliğini koruyor. 2015 yılında kurulan Drive.ai şimdiye kadar 77 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin değerlemesi de 2017 yılında 200 milyon dolara ulaştı. 

Loup Ventures'un Apple analisti Gene Munster olası bir satın almanın Drive.ai'ın son değerlemesi olan 200 milyon dolardan daha düşük bir rakam ile gerçekleşeceğini ön görüyor. 

Geçtiğimiz yıl test araç filosunu genişleten Apple, araçları test ermek için Volkswagen ile güçlerini birleştirmişti. Hatta geçtiğimiz yıl Eylül ayında ilk otonom araç kazasını yapan şirket, Ocak ayında da Project Titan'da görev yapan 200 çalışanını kamuya herhangi bir açıklama yapmadan projeden çekmişti.

Apple'ın otonom araç konusunda bu inişli çıkışlı dönemi, Drive.ai satın almasından sonra geride kalabilir. Şimdilik bir duyum olarak öne çıkan Drive.ai satın almasıyla ilgili gelişmeleri hep beraber izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.