Apple, ilk otonom araç kazasını yaptı

Teknoloji devi Apple'ın otonom araç test sürüşlerinde ilk kazasını yaptığı ortaya çıktı.
Apple, ilk otonom araç kazasını yaptı

Teknoloji devi Apple'ın otonom araç test sürüşlerinde ilk kazasını yaptığı ortaya çıktı. 24 Ağustos'ta gerçekleşen kaza, ABD'de Kaliforniya Motorlu Araçlar Birimi (DMV) tarafından yayınlanan bir rapor ile su yüzüne çıktı.

TechCrunch'ın verdiği bilgilere göre kaza, Apple'ın Cupertino'da yer alan genel merkezinin yakınlarında gerçekleşti. Araç, başka bir araca çarparkern, düşük hızla ilerlemesinden dolayı ciddi bir hasar oluşmadığı belirtildi.

Apple'ın otonom araçlara yönelik projesi ilk günden beri sır gibi saklanıyor. Ancak bilinen bir şey var ki; şirket, fiziki olarak herhangi bir araç üretmek yerine otonom sürüş teknolojisi geliştiriyor. Kaza raporunda da Apple’ın test araç markasının ve modelinin 2016 Lexus RX450H olduğu belirtiliyor. Bu bilgi, Google'ın kendi kendine sürüş sistemini test etmek için kullandığı araçla aynı model ve markayı taşıdığı anlamına da geliyor.

Seviye 4 ve Seviye 5 olarak adlandırılan tam otonom araçlar henüz yeteri kadar güvenilir ve emniyetli değiller. Araç üreticileri, teknoloji şirketleri  ve girişimler  teknolojiyi geliştirip, güvenliği sağlayamaya çalışsalar da kamuoyunun haklı endişeleri var. Uber'in, Mart ayında Arizona'da otonom aracı ile yol açtığı kaza bir yayanın ölümüne neden olmıştu. Son olarak 2014 yılından beri California Department of Motor Vehicles'a bildirilen 40'tan fazla otonom araç kazasının olduğu bilgisini de paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.