Sina Afra'nın gayrimenkul girişimi Evtiko Türkiye faaliyetlerini sonlandırdı, İspanya'da yoluna devam ediyor

Sina Afra'nın gayrimenkul alım satım girişimi Evtiko, Türkiye operasyonunu durdurdu. Girişim bundan sonraki faaliyetlerine İspanya'da Tiko markasıyla devam edeceğini açıkladı.
Sina Afra'nın gayrimenkul girişimi Evtiko Türkiye faaliyetlerini sonlandırdı, İspanya'da yoluna devam ediyor

Sina Afra'nın 2016 yılında hayata geçirdiği gayrimenkul alım satım girişimi Evtiko, Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandırdığını kendi Twitter hesabı üzerinden resmi olarak duyurdu.

Evtiko tarafından yapılan açıklamada, Evtiko'nun Türkiye faaliyetlerini sonlandırdığını ancak girişimin İspanya'da gayrimenkul alım satımlarına devam edeceğini duyurdu. Bunun yanı sıra Evtiko her ne kadar Türkiye'de gayrimenkul alım satım faaliyetlerini sonlandırmış olsa da, İspanya operasyonuna teknoloji altyapı desteğini Türkiye'den sağlamaya devam edeceğini açıkladı.

Hatırlayacağınız üzere Sina Afra, önceki girişimi Markafoni'den 2014 yılında çıkış yapmış, ardından da Evtiko'yu hayata geçirmişti. Bugüne kadar 8.3 milyon dolar yatırım alan Evtiko, böylece hayata geçirildiği şehir İstanbul'a veda etmiş oldu. Yatırım sonrasında Barselona, Madrid ve Roma'ya açılmayı hedefleyen Evtiko, şimdi ise Tiko markasıyla İspanya'da faaliyetine devam edecek.

Evtiko'nun Türkiye'de gayrimenkul alım satımlarını durdurmasına etki eden en önemli durum ise hiç şüphesiz inşaat sektörünün hali hazırda içinde bulunduğu durum. TÜİK verileri de durumu doğruluyor. Bu yıl içerisinde geçirdiğimiz aylarla geçtiğimiz yılın aynı dönem verilerine karşılaştırdığımızda, konut satışlarında genel bir gerileme dikkat çekiyor. Muhtemelen Evtiko'nun Türkiye'deki operasyonlarını sonlandırması da bu durumun bir yansıması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.