Adobe ailesine alternatif olabilecek 15 araç

Tasarım, video düzenleme ve video efektleri, ses düzenleme ve müzik, 3D Modelleme, storyboard ve masaüstü yayıncılık alanında kullanabileceğiniz Adobe ailesine alternatif 15 araç.
Adobe ailesine alternatif olabilecek 15 araç

Adobe ailesinin abonelik ücretlerini karşılamak istemeyenler için tasarımdan 3D modellemeye, video efektlerden müzik düzenlemeye kadar alternatif olarak kullanılabilecek araçları sizin için derledik. 

Tasarım

1.Krita

10 yıldır piyasada olan ve geliştirilmeye devam eden Krita, konsept sanatçılarına, ilüstratörlere, fotoğraf boyama ve desen sanatçılarına ve VFX endüstrisine hitap ediyor. 9 eşsiz fırça aracına sahip olan Krita, aynı zamanda fırça stabilize etme gibi özellikleri de bünyesinde bulunduruyor. Başka sanatçıların desenlerini ve dokularını da aktarabildiğiniz Krita'da, başkalarının ürettiği fırça seçeneklerini kullanmanız da mümkün. 

2.Sketchbook

Başarılı arayüzü ve tablet üzerinde çizim yapmanızı sağlayan özellikleriyle birçok kullanıcının tercihi oluyor. Sketchbook'ta üretilen çalışmalar .psd formatında dışa aktarılabildiğini belirtelim. Sketchbook kullanırken cihazınızın kamerası bir scanner görevi görürken, program birçok cihazla uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Sketchbook kalemler, mürekkepler ve markerlar açısından zengin bir kombinasyona sahip. Hatta aracın 190'dan fazla kişiselleştirilebilir fırçası bulunuyor. 

3.MediBang Paint

MediBang'in en çok öne çıkan özelliği Windows, Mac, iPad, iPhone ve Android üzerinde çizim yapmanızı sağlaması. MediBang'in bulut özellikleri sayesinde her platformda kolayca paylaşım yapabiliyor, projeler üzerinde ekip olarak çalışabiliyorsunuz. 800'den fazla arka plana sahip olan MediBang, 50'den fazla fırçaya ve 20 fonta ev sahipliği yapıyor.  

4.Pixlr X

https://youtu.be/jsKK4MjpBhM

Daha önce Instagram gönderilerinizi öne çıkarmanızı sağlayan 18 araç kapsamında sizlere Pixlr uygulamalarından bahsetmiştik. Pixlr X'in ise tam olarak bir photoshop alternatifi olarak konumlandığını söylemek mümkün. Uygulamaların web versiyonu olan Pixlr X üzerinden kırpma, kesme, boyutlandırma, dekupe yapma ve arka planı kaldırma işlemlerini kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz. Aynı şekilde görsellere hızlıca metin ekleyebiliyor, hazır filtreler sayesinde görselleri efektlerle süsleyebiliyorsunuz. 

5.Photoscape X

Photoscape hepsi bir arada diyebileceğimiz özellikler sunuyor. Aracın özellikler arasında fotoğraf görüntüleme, düzenleme, kesme, gruplama, dekupe, kolaj, GIF üretme, renk seçme, ekran kaydı ve RAW görseller bulunuyor. 1000'den fazla filtreye sahip olan Photoscape X, bünyesinde 290'dan fazla çerçeveye, 1000'den fazla çıkartmaya yer veriyor. 

StoryBoard

6.Storyboarder

Senaristler, reklamcılar ve film yönetmenlerinin kolayca kullanabileceği Storyboarder, hikayeleri animasyonlu Storyboardlara dönüştürüyor. 6 basit çizim aracına sahip olan Storyboarder, kopyala-yapıştır, çoğalt ve yeniden düzenle gibi seçenekleri de sunuyor. Her bir pano için metadata ekleyebildiğiniz Storyboarder'da panoları Photoshop üzerinde düzenleyip yeniden sisteme aktarabilmeniz de mümkün. 

Video düzenleme ve video efektleri

7.HitFilm Express

4 milyondan fazla kişinin kullandığı HitFilm Express, profesyonel seviyede film düzenleme araçlarına sahip. Filmdeki perspektifleri 2D ve 3D efektlerle eşleştirebildiğiniz HitFilm Express'te 410'dan fazla efekt ve preset bulunuyor. Ücretsiz eğitim videoları ve projelere de yer veren HitFilm Express, Windows ve Mac'te kullanılabiliyor. 

8.Shotcut

Windows, Mac ve Linux üzerinde çalışan Shotcut, birden fazla video formatını destekliyor. Bununla birlikte farklı formatlardaki zaman çizelgelerini, çözünürlükleri ve resim karesi hızlarını da destekleyen Shotcut, detaylı görsel özelliklere sahip. Ekran, wbcam ve ses kaydı yapabilen Shotcut üzerinde görsel arama yapabilir, geçmişi görüntüleyebilir ve thumbnail görünümünde playlistler oluşturabilirsiniz. 

3D modelleme 

9.Blender

Yakın zamanda güncellenmiş versiyonunu piyasaya sürecek olan Blender, gerçek zamanlı çalışma düzlemini önizleme, CPU ve GPU renderı alma, PBR materyalleri ve HDR ışık desteği gibi özellikler sunuyor. VR renderların da desteklendiği Blender'da, Sculpt gibi modelleme tekniklerinden faydalanabilirsiniz. Modellemenin yanı sıra VFX profesyonelleri de Blender'ın obje takibi ve maskeleme özelliklerini kullanabiliyor. Aynı şekilde uygulanan efektlerin de gerçek zamanlı olarak önizlenebilmesi mümkün.

10.Inkscape

Adobe Illustrator'ın alternatifi olarak konumlanan Inkscape, Windows, Mac OS X ve GNU/Linux üzerinde çalışıyor. SVG, AI, EPS, PDF, PS ve PNG formatlarını destekleyen programda kolaylıkla obje üretimi ve obje manipülasyonu yapabilirsiniz. Çizim araçları yönünden Adobe Illustrator ile aynı kaliteye sahip olan Inkscape, geniş topluluğu ve destek özellikleriyle de öne çıkıyor. 

11.Lumion

Bir mimarlık programı olan Lumion, öğrencilere ücretsiz olarak sunuluyor. Hızlıca render alabilen Lumion'da, mimarların CAD projelerini görselleştirmesi sağlanıyor. Revit, SketchUp, ArchiCAD, Rhino, AutoCAD ve 3ds Max'te modellediğiniz görselleri Lumion'a aktarabiliyor ve tasarımınıza gerçekçi peyzajlar eklerken, stil sahibi efektlerle süsleyebiliyorsunuz. 

Ses düzenleme ve müzik 

12.LMMS

Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan LMMS'de MIDI Keyboard kullanarak ya da sadece klavyenizdeki tuşları kullanarak müzik yapabiliyorsunuz. Enstruman ve efekt çeşitliliğinin yanı sıra VST ve SoundFont desteğiyle de öne çıkan LMMS, samplelar ve presetlerle müzik yapma sürecinizi kolaylaştırıyor. 

13.Cakewalk

BandLab tarafından üretillen Cakewalk, gelişmiş mixleme araçlarıyla yeni mixler ortaya koymanızı sağlarken, biten şarkıları yeniden düzenlemenizi de kolaylaştırıyor. Cakewalk'ta ürettiğiniz müzikleri doğrudan YouTube, Soundcloud ve Facebook gibi sosyal platformlarda da paylaşmanız mümkün. Cakewalk, Ödüllü arayüzüyle kullanıcılarına projeleri arasında kolay geçişler sağlıyor. 

Masaüstü Yayıncılık 

14.Scribus

Açık kaynaklı masaüstü tasarım aracı Scribus, bir InDesign alternatifi olarak konumlanıyor. CMYK renkleri, nokta renkleri, ICC renk yönetimi ve çok önlü PDFoluşturma  gibi baskı özelliklerine sahip olan Scribus, güçlü vektör çizim araçları ve renk körlerine yönelik emülasyonuyla da öne çıkıyor. Bunun yanı sıra Scribus'da bulunan köklü topluluk, aracı kullanmaya başlayanlara destek veriyor.  

15.Canva

Her geçen gün büyümesiyle dikkat çeken Canva'dan pek çok kez sizlere bahsettik. Indesign alternatifi olarak kullanabileceğiniz Canva'da şablonlardan faydalanabilir, ya da font, arkaplan, görsel ve grafik seçenekleriyle özgün bir tasarım üretebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.