Tasarım editörü Canva, Felicis Ventures öncülüğünde 15 milyon dolar yatırım aldı

Tasarım editörü Canva, Felicis Ventures öncülüğünde 15 milyon dolar yatırım aldı

Görsel dijital içerik üretimine dönük web tabanlı araçlar sunan Canva.com, 15 milyon dolarlık Seri A yatırımı aldı. Tasarım platformun değeri bu yatırımla 165 milyon dolara yükseldi.Felicis Ventures'ın öncülük ettiği yeni yatırım turuna Blackbird Ventures, Matrix Partners gibi mevcut yatırımcılar ve yeni yatırımcı Vayner Capital ve Hollywood oyuncuları Owen Wilson ve Woody Harrelson da katılmış.

2013'ün ortasında Melanie Perkins'in (CEO) okul yıllığını daha kolay bir şekilde hazırlama fikriyle doğan Canva, zaman içinde gelişerek görseller üzerinde kolayca düzenlemeler yapabilmeye olanak tanıyan bir araç halini aldı ki ben de Webrazzi Summit 2014'ten akılda kalan sözleri hazırlarken Canva'dan faydalanmıştım.

Hali hazırda profesyonel grafik yazılımlarını kullanmayı bilmeyenler bile Canva ile sosyal ağlarda paylaşılabilecek zengin içerikleri hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabiliyor. Ayrıca platform üzerinde hazır sunum, tema, grafik, yazı karakteri ve fotoğraf arşivi de yer alıyor.canvaSydney merkezli girişimin Mayıs ayında 2.3 milyon kullanıcısı vardı ve şu anda 179 ülkeden 5 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor. Üretilen tasarım sayısı aylık bazda 3.2 milyondan 4 milyonun üzerine çıkmış. Üstelik Canva, 200 kadar Fourtune 500 şirketi tarafından kullanılıyor.

Canva'nın birlikte çalışmak isteyen ekipler için ücretli bir hesap tipi de sunuyor ve açıklanan bilgiye göre 35 bin ekip yeni açıklanan bu ücretli modeli kullanıyor. Yani Canva, 1 yıllık planda yaklaşık 4.2 milyon dolarlık bir geliri garantilemiş gözüküyor.

Toplamda 35 milyon tasarımın hazırlayan Canva kullanıcıları 15 bine yakın blog yazısı ve 20 bine yakın videoyu da aynı platform üzerinde hazırlamış.

Canva, yeni yatırım turunu hem platformu zenginleştirmeye hem de küresel açılıma ayırmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.